En Sıcak Konular

Görmez, Alman Bakan ile görüştü

6 Şubat 2013 20:47 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ve beraberindeki heyetle görüştü.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığında gerçekleşen görüşmede, ''Artık Almanya Türkiyesiz, Türkiye Almanyasız yapamaz. Üç milyonu aşkın ortak akrabamız var ve birlikte aynı dünyayı, aynı havayı teneffüs ediyoruz'' dedi.

Diyanet İşleri'nin Almanya'da yaşayan ortak vatandaşlarla 40 yıllık gönül bağı oluşturduğunu belirten Görmez, ''45-50 yıllık birlikteliğe bakıldığında mutlu edici bir tabloyla karşılaşılacağını söyledi.

Görmez, görüşmede olumlu gelişmeleri gözden geçireceklerini kaydederek, ''Geliştirdiğimiz güzelliklere, olumlu ilişkilere baktığımızda olumsuzlukların çok az kalacağını düşünüyorum. Ancak bu hiç olumsuzluklara işaret edilmeyecek anlamına da gelmez. Ancak onlar da çözmek için vardır. Yaratıcı, insana aklı, kalbi ve bu imkanları makamları bu sorunları çözmek için verdi'' diye konuştu.

-''Bu yolda önemli olan birlikte hareket edilmesidir''-

Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich de Diyanet İşleri Başkanlığının Almanya'da özellikle cami ve cami dernekleri açısından önemli bir rol oynadığını söyledi.

On yıllar içerisinde hem Almanya hem Müslümanlar açısından değişim yaşandığını belirterek, artık Müslümanların toplumda daha özgüvenli ve daha kendinden emin yer aldıklarını kaydetti.

Almanya'da düzenlenen ''Açık Cami Günleri''ni hatırlatan Friedrich, Müslümanların orada komşusuna birlikte yaşadığı insana camisini, ibadet yerini ve dinini tanıtma fırsatı verdiğini ifade etti.

Friedrich, ''Allahsızlık içinde olan bir dünyaya gidişatın'' olduğunu söyleyerek, ''İnsanların bir dine sahip çıkması, dini temsil etmesi, toplum yararı için son derece önemli. İnsanların ruhi dengelerini sağlayabilmeleri için de tekrar Allah'a ve dine inanmanın önemli olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Almanya Anayasasının dine dostane baktığını ifade eden Friedrich, dinin gelecekte insanların huzur içinde yaşamaları için önemli olduğu belirtti.

Alman İslam Konferansı'nın oluşturulduğunu da anımsatan Friedrich, ''İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bu yolda önemli olan birlikte hareket edilmesidir'' dedi.

Konuşmaların ardından Görmez Friedrich'e geleneksel işlemeli bakır süs eşyası hediye etti.

Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

aa

Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,915 µs