En Sıcak Konular

Merkel öncesi, Almanya ile terör masaya yatırıldı

6 Şubat 2013 16:48 tsi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 25 Şubat'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi bu görüşmenin önemine değinen Atalay, Türkiye ile Almanya'nın ilişkilerinin tarihi bir derinliği olduğunu ifade etti.

 İki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 250. yıldönümü olduğunu dile getiren Atalay, Türkiye ile Almanya'nın hem AB müzakere sürecini yürüttüğünü hem 2 milyona yaklaşan nüfus ortaklığı bulunduğunu hem de güçlü ekonomik ilişkilere sahip olduklarını vurguladı.

 Hükümet içinde güvenlikle ilgili koordinasyon çalışmaları yürüttüğünü, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı olduğunu hatırlatan Atalay, konuk bakanla görüşmelerinin daha çok terörle mücadele konusunda olacağını ifade etti.

 Terör örgütlerinin Avrupa'daki çalışmalarını çok yakından izlediklerini anlatan Atalay, özellikle Almanya ile ilgili verileri kendileriyle paylaşacaklarını söyledi. Terörle mücadele konusunda yürüttükleri çalışmalarla ilgili kendilerine bilgi vereceklerini dile getiren Atalay, "Eminim kendilerinin de özellikle Avrupa'da bölücü terör örgütünün sivil uzantıları, STK'ları konusunda verecekleri bilgiler vardır. Almanya'da o konuda çok sayıda dava var. Bizim beklentilerimiz var. Bu konuları yüz yüze görüşeceğiz." dedi.

 Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ise Türkiye ile ilişkilerin önemine değindi. Terörün ulusal değil uluslararası boyutunun da bulunduğunu anlatan Friedrich, bununla ilgili Almanya'da bir birim kurduklarını söyledi. Friedrich, Türkiye ile paylaşacakları konuların çok olduğunu ifade etti.

 Konuşmaların ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti.

(CİHAN)

Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,487 µs