En Sıcak Konular

''Türkiye'nin rol oynamasını umuyoruz''

6 Şubat 2013 12:33 tsi
Güney Sudan Dışişleri Bakanı Nhial, Türkiye'nin desteğine ve ortaklığına önem verdiklerine işaret ederek "Türkiye'nin Güney Sudan'da kayda değer rol oynamasını umuyoruz" diye konuştu.

Güney Sudan Dışişleri Bakanı Nhial Deng Nhial, Güney Sudan'daki son gelişmeleri ve Türkiye-Güney Sudan ilişkilerini AA muhabirine değerlendirdi.

BM tarafından bağımsız bir ülke olarak tanındıktan sonraki süreçte devlet kurumlarını inşa etmeye devam ettiklerini ifade eden Nhial, yasama, yürütme ve yargı organlarının icrasını tamamladıklarını anlattı. Özelikle yasama erkinin gelişimine ağırlık verdiklerini bildiren Nhial, siyasi arenada her şeyin "yolunda olduğunu" söyledi.  

Türkiye'nin yaklaşımı diğer ülkelerinkinden farklı

''Türkiye, Güney Sudan'ı tanıyan ilk ülkelerden biri olmaktan öte diplomatik ilişkileri de tesis eden ilk ülkelerden biri oldu ve Türkiye'nin uzattığı ele biz de karşılık verdik. İhtiyaç duyduğumuz ekonomik kalkınmada Türkiye'nin desteğine ve ortaklığına önem veriyoruz" diyen Dışişleri Bakanı, ekonomik anlamda Türkiye'nin yaklaşımının diğer ülkelerin geleneksel yaklaşımlarından oldukça farklı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Güney Sudan'da hem kurumsal gelişim hem de insan gücü gelişiminde rol oynamasını umduklarını söyleyen Nhial, Türkiye'nin diplomatik temsilcilik açmasının geliştirilecek projelere taze girdi sağlayacağını belirtti.

"Halkın elinden geleni yapması elzemdir"

Güney Sudan halkının kendilerinden beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu kaydeden Nhial, "Bugüne kadar Güney Sudan için birçok söz verildi ancak somut sonuçlara tam olarak ulaşılamadı. BM her zaman bizi destekledi ancak günün sonunda ihtiyaçların tam olarak karşılandığını söyleyemeyiz. Bu nedenle halkın kendi elinden geleni yapması elzemdir" diye konuştu.


Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,340 µs