En Sıcak Konular

Mısır ziyaretini değerlendirdi

6 Şubat 2013 11:59 tsi
Mısır ziyaretini değerlendirdi Cumhurbaşkanı Gül, 12. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak üzere gerçekleştirdiği Mısır ziyareti değerlendirdi.

Mısır ziyaretini AA Arapça Servisi'ne değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Mısır'ın ortak çabalarıyla bölgedeki barış ve istikrara katkıda bulunabileceklerine gönülden inandığını belirterek, Gazze'de sağlanan ateşkesin bunun en somut göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye, Mısır'a destek olmayı sürdürecek

Gül, ''Türkiye, içinden geçmekte olduğu bu hassas süreçte Mısır'a siyasi, mali ve teknik destek sağlamaktadır ve kendisinden talep edildiği sürece, her alanda Mısır'a destek olmayı sürdürecektir'' değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemizin Mısır'a sağlamakta olduğu 2 milyar dolarlık finansman paketi, bu konudaki kararlılığımızı ortaya koymaktadır" diyen Gül, sözkonusu paketin 1 milyar dolarlık bölümünün hali hazırda Mısır'a aktarıldığını, kalan 1 milyar doların ise ihracat kredisi şeklinde kullanılacağını belirtti.
 
Mısır'ın katettiği mesafeyi takdirle karşılıyoruz

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'ın demokratik dönüşüm sürecinde katettiği mesafenin takdirle karşılandığını belirterek, ''Tarih, demokrasinin ne büyük fedakarlıklarla kök salabildiğinin sayısız örnekleriyle doludur. Mısır halkının iktidarıyla, muhalefetiyle bunun bilincinde olması elzemdir. Devrimin getirdiği tarihi fırsatın kadir ve kıymetini bilerek, sorumluluk içinde hareket etmesi bu sürecin başarısında temel anahtar olacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.
 
İİT'nin oynadığı merkezi rol güçlendirilmeli

Gül, şöyle konuştu: "Türkiye, İslam'a ve Müslümanlara yönelik küresel ve yerel ölçekte gelişen yanlış algı ve ön yargıların giderilmesinde, İslam'ın içerdiği barış ve kardeşlik mesajının doğru ve etkili biçimde aktarılmasında İİT'nin oynadığı merkezi rolün daha da güçlendirilmesi gerektiği kanaatindedir''
 
Gül, Mısır'ın ev sahipliğinde Kahire'de yapılacak 12. İslam Zirvesi'nin İİT'nin üzerine düşen sorumluluğun ve görevlerin yeniden tanımlanmasına, küresel bir strateji ve yaklaşımla inisiyatif almasına yardımcı olacağını da vurguladı.

aa


Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,678 µs