En Sıcak Konular

Patriotlar 9 saniyede vuracak!

6 Şubat 2013 10:10 tsi
Türkiye'nin talebi üzerine NATO tarafından gönderilen Patriot hava ve füze sistemlerinin kurulumu tamamlandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Patriotlar taarruz silahı değildir. Münhasıran savunma sistemi olduğu gözönüne alınarak, ateşleme yetkisinin meşru müdafaayı en etkin şekilde yapabilecek mevkide olması gerekmektedir. Bu bakımdan Patriotların komutası Avrupa Müttefik Kuvvetler komutanlığında olacaktır'' dedi.

Türkiye'nin, hiç bir vatandaşının burnunun kananamaması ve zarar görmemesi için en ufak bir ihtimal de olsa, bu durumu gözönüne alarak NATO'nun yeteneklerinden istifade etme gereğinin ortaya çıktığını işaret eden Yılmaz, ''Suriye'den kaynaklanabilecek balistik füze tehdidine karşı, hava savunma sistemlerimizin Patriot bataryalarıyla takviye edilmesinin talep edilmesi kararlaştırıldı'' dedi.


SURİYE TEHDİDİ İÇİN..

Patriot sistemlerinin, Suriye'nin de sahip olduğu bilinen kısa menzilli balistik füzeleri önlemek üzere geliştirildiğini ifade eden Yılmaz, ''Sözkonusu sistem füze tehditlerini tespit ederek hedefine ulaşmadan havada imha etme yeteneğine sahiptir. Savaş uçaklarına, orta ve uzun menzilli balistik füzelere, gemilerden fırlatılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı etkin savunma sağlamaktadır'' diye konuştu.

9 SANİYEDE VURACAK

Radar tarafından algılanan füzenin özelliklerinin belirlendiğini ifade eden Yılmaz şu bilgileri verdi: "Sistem bilgisayarı, hangi bataryadaki füzelerin daha etkin sonuç sağlayacağını tespit ederek, ateşleme için seçim yapar. Füze ateşleme için 9 saniyeden daha kısa bir süre içerisinde hazırlanarak fırlatılır. Patriotlar hem uçaklara hem de balistik füzelere karşı kullanılabilmektedir. Bunların menzilleri tiplerine göre... Füzelere karşı 20 kilometre, uçaklara karşı 120 kilometredir. Bir diğer teknik ise füzelere karşı 36 kilometre, uçaklara karşı 65 kilometredir."



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,503 µs