En Sıcak Konular

Erdoğan'dan yargıya eleştiri

1 Şubat 2013 20:49 tsi
Erdoğan'dan yargıya eleştiri "Şimdi öyle şeyler oluyor ki teröristi bile bir kapıdan alıyorsun, diğer kapıdan bırakıyorsun. Ama kalkıyorsun Genelkurmay Başkanı'nı alıyorsun içeri atıyorsun. Genelkurmay Başkanı'nı niye içeri atıyorsun arkadaş, tutuksuz yargıla. "

Habertürk Televizyonu'nda canlı yayınlanan ''Teke Tek Özel'' programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlama ile ilgili olarak, ''Suriye ile bu işin ilişkisi olacağı ihtimaline varmıyorum'' dedi.
 
''Teröre karşı bir ortak mücadeleyi vermemiz lazım. Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Terörist, teröristtir'' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ''Bu mücadeleyi biz milletçe beraber, ortaklaşa omuz omuza verirsek, terörizmin belini kırarız. Terörizmin belini kırdığımız anda da Türkiye pik yapar. Her yönde yapar, demokraside de ekonomide de yapar. Bu noktada bizim önümüzü kesmeye evelallah kimsenin gücü yetmez'' şeklinde konuştu.
 
Kafatasındaki ben kimliğini ortaya koyuyor
 
Canlı bombanın kafatasındaki bir ben lekesinden teşhis edildiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, kesin neticeyi DNA testlerinden sonra açıklamak istediklerini söyledi.
 
İmralı, beklentilere doğru adımlarını atıyor
 
Başbakan Erdoğan, terör sorununun çözüm sürecine ilişkin, ''Şu anda İmralı, beklentilerimize cevap verecek noktaya doğru bir defa adımlarını atıyor. Nedir o? Bizim şu anda gördüğümüz şey, o da silahların bırakılmasından yana bir tavrın içerisine girmiş. Çünkü bakıyor ki bu işin artık çıkışı bu'' dedi.
 
Dünyada terörle mücadele verenlerin bir anda netice alamadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Biz 10 yıldır bu mücadelenin içindeyiz. Birkaç yıldır, gerek müşterek hareket etmede, gerek istihbarat paylaşımında iyi bir noktaya geldik. Şu anda istihbarat paylaşımında herhangi bir problem yaşanmıyor'' şeklinde konuştu.
 
Şehir hastaneleri çok önemli bir adım
 
Başbakan Erdoğan, şehir hastaneleri ile ilgili olarak da ''Şehir hastaneleri çok önemli bir adım. Ancak hala biz şehir hastanelerine başlayamadık, bir Kayseri'de temel attık'' dedi.
 
''Maalesef yargıda çok lüzumsuz şeylere kafayı takmak suretiyle bizim bu sürecimizi engellediler'' ifadelerini kullanan Erdoğan, ''Bu dönemde en çok sevindiğim şey, gerek devlet gerekse vakıf üniversitelerinde tıp fakülteleri artıyor'' şeklinde konuştu.
 
Sağlık Bakanının değişmesi

Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanının değişmesi ile ilgili bir soruya da ''Önümüzdeki süreci şimdiden hazırlamamız lazım. Recep Bey tam seçimde devir teslim yapıp da yeni arkadaşımın bu işi devralması başka, ama onun da parlamentoda olduğu dönemde bu işi yeni arkadaşımızın alması başka'' yanıtını verdi.

TSK anayasal bir örgüttür

Başbakan Erdoğan, ''Başta eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olmak üzere, diğer generallerimizin hiçbirine alışılmış anlamda 'terör örgütü mensubu' demek bir defa çok ciddi bir yanlıştır. Bu affedilemez'' dedi.

''Bu tanımlamayı yapanlar şu anda bulundukları makam itibarıyla, kendilerini sağlamda görseler bile tarih onları affetmez'' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ''Türk Silahlı Kuvvetleri, bir örgüttür ama terör örgütü değildir, anayasal bir örgüttür'' şeklinde konuştu.

Tutuklama olayının son seçenek olarak düşünülmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Hemen böyle geleni alayım atayım içeri olmaz. Bu adam terörist, tamam tutukla. Ama şimdi öyle şeyler oluyor ki teröristi bile bir kapıdan alıyorsun, diğer kapıdan bırakıyorsun. Ama kalkıyorsun Genelkurmay Başkanı'nı alıyorsun içeri atıyorsun. Genelkurmay Başkanı'nı niye içeri atıyorsun arkadaş, tutuksuz yargıla. Onu mahkumiyete taşıyacak bir şey varsa, bitir işi. O zaman kimse zaten konuşamaz. Bu bizi üzüyor, şahsen ben bir Başbakan olarak üzülüyorum.''

Cumhurbaşkanlığı adaylığı

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olarak da ''Önümüzde 1,5-2 sene var. Bunun şu anda gündemimize girmemesi lazım. O günler geldiğinde zaten partimizin yetkili kurulları da sayın Cumhurbaşkanımız da bizler, bunları oturur aramızda konuşuruz, hesabını yaparız, adımlarımızı da atarız''

aa



Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs