En Sıcak Konular

Cezaevinden tahliyeler başladı

31 Ocak 2013 17:42 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, anadilde savunma hakkı getiren düzenlemeyi onaylamasıyla, yaklaşık 15 bin hükümlü ve 400'e yakın ağır hasta mahkum için de tahliye yolu açıldı.

Kamuoyunda ana dilde savunma hakkı olarak bilinen düzenlemenin de aralarında bulunduğu 11 kanunun onaylanmasının ardından, Metris Cezaevi'nden tahliyeler başladı.

Metris Cezaevi'nden 13 bakıma muhtaç hükümlünün tahliyesine karar verilirken, hükümlüler ambulanslarla cezaevinden çıkartıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bayram Köroğlu, "Metris R Tipi Cezaevi olarak Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporlar doğrultusunda şu anda 13 bakıma muhtaç hükümlünün tahliyesi gerçekleşmiştir. Geri kalan hükümlülerle ilgili olarak da Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporlar doğrultusunda tahliyeler devam edecektir. Tahliye edilen hükümlülerimizi İl Sosyal Hizmetler Politikalar Bakanlığı yetkililerine teslim ediyorum. Bu kişileri bakıma muhtaç insanlar olduğu için ambulansa taşınması gerekmektedir. İstanbul'da yakını olanlara haber verdik, yakınlarının evine götüreceğiz. İl dışından olanlar veya İstanbul'da yakını olmayanlarla ilgili olarak da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın tesislerinde misafir edeceklerdir. Şu anda hiçbir sıkıntı yok tamamen tahliyeler devam ediyor. Arkadaşlarımızın durumu hassas olduğu için görüntülerinin alınmasını istemiyorlar. Birkaç kişinin sadece İstanbul'da evleri var, onları evlerine telsim edeceğiz. İyileştikleri takdirde tekrar cezaevine girecekler" dedi. (Ajanslar) 

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs