En Sıcak Konular

Müslümanlar 11 Eylül'de Beyaz Saray’a yürüyecek

31 Ocak 2013 16:52 tsi
Yeni kurulan Amerikan Müslüman Siyasi Hareket Komitesi (AMPAC), önümüzdeki sene 9/11’den Müslümanların gasp edilen hakları için Bir Milyon Müslüman Yürüyüşü düzenleyecek

Herkes AIPAC yani Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nin Washington’daki en güçlü lobi olduğunu bilir.

Fakat önümüzdeki 11 Eylül’den itibaren Amerikan Müslüman Politik Hareket Komitesi –AMPAC, Amerikan siyasi hayatındaki AIPAC’ın sıkboğazına meydan okuyacak.

AMPAC varlığını 11 Eylül 2013’te Beyaz Saray’a “Bir Milyon Müslüman” yürüyüşle ilan edecek. Bu amaç New York’ta AMPAC’ın basın konferansında açıklandı:

“AMPAC’taki bizler 9/11/13’te tarihi bir olay planlıyoruz. Bir milyon Müslüman Washington’a yürüyecek ve sivil haklarımızın hükümetimizce korunmasını talep edecek. Haklar Bildiregesi’ndeki haklarımızı koruyan yasaların çıkarılmasını talep edeceğiz. Başkan Obama’dan ilk kampanyası esnasında verdiği şeffaf hükümet sözünü yerine getirmesini isteyeceğiz. Son olarak talebimiz Amerikan halkına gerçeği ortaya çıkaracak gerçek bir 9/11 Komisyonu’nun tesisidir”.

AMPAC kurucusu ve Missouri Demokrat Parti organizatörü Profesör Rabbi Alam, diğer Amerikalılar gibi Amerikan Müslümanlarının da 9/11’de hedef alındığına işaret ediyor. Üç Dünya Ticaret Merkezi gökdelenini yıkan patlamalarda 60’dan fazla Müslüman öldürüldü ve Güney Kulesi’nde bir cami yok edildi. Alam, “9/11’de Müslüman ve Müslüman-olmayanlar aynı şekilde travmaya uğratıldı ancak biz Müslümanlar 12 yıl sonra dahi kötüler olarak gösterilerek kurban edilmeye devam ediyoruz” dedi.

Amerikan mahkemeleri geleneksel olarak Haklar Bildirgesi’nin hükümetin tüm dinleri eşit olarak davranmasını garanti altına aldığını söylüyor. Alam, İslam ülkelerindeki “terörizmle savaşlarını”, Amerika’daki İslam’a dair Kongre oturumlarını ve  din özgürlüğünü garanti altına alan Haklar Bildirgesi’nin Birinci Maddesi’nin ihlali olarak NDAA’ya ilaveleri” aktarıyor.

AMPAC organizatörleri aynı zamanda ABD hükümeti ve medyanın 9/11 ve ardılı hakkında yalan söylediğini de öne sürüyor. AMPAC basın açıklamasında “Amerikan halkına anlatılan bu yalanlar, gerçek Dava’yı icra etmememizi imkansız hala getirdi” deniyor.

Amerikan Müslümanlarının özgür ifadesine saldırı aslında 9/11’den birkaç gün önce, FBI önemli Müslüman organizasyonları basıp bilgisayar sunucularını kapatmasıyla başlamıştı. FBI baskınları, Müslümanların özgürce 9/11 ile ilgili görüşlerini –yani muhtemelen İsrail ve Amerikan ajanlarınca gerçekleştirilen içeriden bir iş olduğunu– özgürce ifade edip yaymasını önceden engellemiş oldu.

Kamuoyu yoklamaları dünyadaki Müslümanların yüzde 80’inden fazlası ve Amerikan Müslümanlarının 3’te 2’si 9/11’in içeriden bir iş olduğuna inanıyor. Bu anketler gerçek rakamları da mütevazı olarak veriyor. Ancak Yahudi Siyonistlerin hakimiyetindeki kurumsal medya 9/11’e dair Müslüman bakış açısını bırakın tartışmayı duyulmasını bile reddediyor. Bugün birçok Amerikalı yanlış şekilde Müslümanların resmi 9/11 hikayesini kabul ettiğine inanıyor.

9/11 sadece onun hakkında değil Müslüman Amerikalıların diğer özgür ifade haklarını kapatmak için kullanıldı. Amerika’nın önde gelen Müslüman siyaset organizatörü Sami El-Aryan, ırkçı İsrail devletine karşı güçlü muhalefetini kamuoyuna açıklama suçundan 9/11’inin ardından taciz edilip hapsedildi. Mahkemesinde jüri üyelerinin aklı intihar bombacılarıyla sakat kalan İsraillilerin görüntüleriyle çelindi. Savcı sadece Filistinli, Müslüman ve İsrail ırkçılığına karşı olduğu için bu şiddet eylemlerinden sorumlu olduğunu ima etti.

Detroit Michigan’dan başka bir Amerikan Müslüman lider İmam Lokman Amin Abdullah, ABD emperyalizmi ve adaletsizliğini eleştiren açıklamalarına misilleme olarak 2009’da FBI tarafından katledildi. Fred Hampton ve diğer Siyah Panterlerin 1960’lardaki FBI cinayetlerini hatırlatacak şekilde bedeni FBI baskınında 19 kurşunla delik deşik edildi.

Siyasi görüşleri nedeniyle ABD yetkilileri tarafından katledilen tek Amerikalı Müslüman İmam Abdullah değildi. Daha iyi bilinenler arasında alim Envar El-Avlaki, oğlu ve torunuyla beraber korkakça Yemen’de İHA’yla öldürülmesi sayılabilir. El-Evlaki tutuklandı, işkence gördü ve “terörist” olarak yaftalandı. Nihayet 9/11 ile İslam’a karşı başlatılan savaşa alenen muhalefet ettiği için katledildi.

Diğer etkili ve siyasetle meşgul Amerikalı Müslüman bilim insanı Dr. Afiyet Sıddıki, siyasi görüşlerini onaylamayan ABD yetkililerince kaçırıldı, tecavüze uğradı ve işkence gördü. Diğer birçok Amerikan Müslüman lider gibi o da usulsüz bir mahkemede aptalca suçlamalarla etkili sesinin susturulması için yargılandı.

ADL gibi İsrailli Mossad spin-off’ları yanında FBI ve diğer gizli polis örgütleri, 9/11’den bu yana camilere sızmak, gözetlemek ve terörize etmek için federal ajanlar kullandı ve suçluları kiraladı. Müslümanların özgür ifade ve toplantı hakkını dondurdu. FBI’nın başlıca amacı genç saf Müslümanları FBI-tezgahı “terör planları” içine tuzağa düşürmek oldu.

2006 itibariyle The Guardian’a göre 80 binden fazla Müslüman ABD tarafından kaçırıldı ve işkence gördü. Bugün bu rakam hiç şüphesiz yüzlerce bine ulaştı. Bunların çoğu fiilen herhangi bir şiddet eyleminden masumdular. Birçoğu Müslüman toplumda karizmatik ve dobra liderler ya da organizatörler olduğu için hedef seçildi.

1930’larda Nazi Almanya’sındaki Yahudilerin durumunun hatırlatan bir gerçeklik karşısında Amerikalı Müslümanlar sessiz kalmaya zorlandı. Fakat bugün 9/11’den 12 yıl sonra her gün daha fazla insan sesini yükseltecek cesareti buluyor.

Geçen sene AMPAC’ın kurucusu Profesör Rabbi Alam, İsrail’in 9/11’deki rolüne dair sorular sorduğu için Siyonist-hakimiyetindeki medyanın hedefi haline geldi. Alam, gözünün korkutulmasını reddetti. Bunun yerine AMPAC’ı kurarak ve 9/11/13’te Beyaz Saray’a Milyon Müslüman yürüyüşü planlayarak cevap verdi.

AMPAC bir gün AIPAC’i tahtından indirebilecek mi? Sadece zaman gösterecek. Bu arada gelecek sene Eylül’deki Milyon Müslüman yürüyüşüyle ilgili güncel haberleri http://ampacus.webs.com/ den alabilirsiniz.

PressTv’deki bu makale Oğuz Eser tarafından Timeturk.Com için tercüme edilmiştir. 

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,914 µs