En Sıcak Konular

Miroğlu ve Çandar arasında büyük kavga

31 Ocak 2013 13:16 tsi
Kürt aydın Orhan Miroğlu Kürt sorununun çözümü konusunda Gazeteci Cengiz Çandar için bazı çok ağır suçlamalarda bulundu. Çandar'ın Miroğlu'na verdiği cevap ise çok sert oldu.

Orhan Miroğlu geçen günlerde bir gazeteye verdiği röportajda AB'nin ve bazı Türk aydınlarının PKK'nın silah bırakmasını istemediğini söylemiş ve bu aydınlardan birinin de Cengiz Çandar olduğunu iddia etmişti.

Miroğlu'nun bu sözleri Ülke TV'de konuşuldu.  Ülke'de Bugün Programı'nda Ersoy Dede'nin  sorularını yanıtlayan Miroğlu o sözlerini yeniledi ve Gazeteci Cengiz Çandar'ın Avrupa'da bir konferanta ''Ben PKK'nın yerinde olsam silah bırakmam'' sözlerini hatırlattı.

Bazı Türk aydınlarının PKK'nın şiddetine tolerans tanıdığını söyleyen Miroğlu Taraf'tan ayrılmasının en büyük sebebinin de bu olduğunu belirtti.

Çengiz Çandar ve onun gibi aydınların Kürt Sorunu konusundaki sözlerinin hiçbirinin gerçekleşmediğini  ve  onların PKK ağzıyla konuştuğunu ifade eden Miroğlu; ''O kulvarlarda dolaşırsanız üslubunuz PKK'nın üslubundan farklı olmaz'' dedi.

Kendisi ve Kemal Burkay için hain suçlamalarına cevap veren Miroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kürt aydınlarını  bu şekilde suçlamak belki PKK'nın içindeki Kemalist İttihatçılarının işi olabilir ancak bu Cengiz Çandar'ın işi olmamalı. Cengiz Çandar PKK'nın neden silah bırakmaması gerektiğini bize izah etsin. Çandar'ın son yazılarına baktığımızda o ve onun gibi düşünenler hükümet, Öcalan'la görüşüyor ama siz bu oyuna gelmeyin demeye getiriyorlar.''

Orhan Miroğlu'nun bu sözlerine Cengiz Candar'dan çok sert bir cevap geldi.

Türkiye ile Kürtlerin barışması ve beraberliği için yıllardır didindiğini ve sırf bunun için kitaplar yazdığını söyleyen Çandar Miroğlu'nun sözlerini ahlaksızlık olarak yorumladı.

Kürt Sorununa yaklaşımı nedeniyle yıllar boyu sayısız saldırıya ve  iftiraya uğradığını ve ve psikolojik harekâtın hedefi haline getirildiğini söyleyen Çandar,  ''Bunun son örneklerinden biri, geçen yıl Londra'da bir dergiye verdiğim söyleşideki bazı cümlelerin bağlamından kopartılarak kullanılması oldu. Bu psikolojik harekâta epey bir süredir Orhan Miroğlu adlı kişi de katılmış bulunuyor. Provokasyonlarına kapılmak istemediğim için kendisine bugüne kadar cevap vermedim. Ancak, son olarak, hakkımda utanmadan sarf ettiği sözler nedeniyle bir açıklama yapmak gereğini duyuyorum. Cengiz Çandar gibi Türk aydınları da Avrupa'ya gittiklerinde PKK'nın silah bırakmaması gerektiğini söylerler" sözleri bir ahlaksızlık örneğidir''.

Bu yapılanın psikolojik harekâtın devamı olduğunu belirten Çandar, psikolojik harekâtin kendisini bugüne dek yıldıramadığını söyledi.

''Kürtlerin arasında 'cahş' ve 'korucu' gibi sıfatların ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Bu tür insanlarla hiçbir zaman işim olmadı ve bundan sonra da olmayacak. Ülkemin kanayan yarası Kürt sorununun çözümü için ömrümün sonuna kadar çalışmaya devam edeceğim''.

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,478 µs