En Sıcak Konular

KCK'den çekilme iddialarına yalanlama

31 Ocak 2013 12:37 tsi
KCK'den çekilme iddialarına yalanlama KCK, medyada yer alan 'PKK silah bırakıp Kuzey Irak'a çekilmeye başlıyor' yönündeki haberleri yalanladı ve bu haberleri 'manipülasyona yönelik bilinçli birer psikolojik savaş faaliyeti' olarak değerlendirdi.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), bazı yayın organlarında yer alan "PKK lideri Abdullah Öcalan'la yürütülen müzakere süreci çerçevesinde PKK'liler silah bırakıyor" yönündeki haberlere yalanlama geldi.

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, gerillaların Kuzey Irak'a çekileceği yönündeki iddiaları yalanlayarak söz konusu haberleri "manipülasyona yönelik bilinçli birer psikolojik savaş faaliyeti" olarak değerlendirdi.

Yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, Paris'te üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesinin hala ortada olduğuna dikkat çekilerek, sürecin gelişebilmesi için önce bu olayın aydınlatılması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca devletin KCK ile görüştüğü yönündeki haberlerin de yalanlandığı açıklamada "İmralı'da süren görüşmeler dışında başka bir yerde Kürt hareketi ile devlet arasında herhangi bir görüşme yok" denildi.

Sabah gazetesinde yer alan bir habere göre, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, PKK'liler yaz aylarından itibaren başka ülkelere çekileceklerini açıkladı.

Kuzu, İmralı görüşmeleriyle başlayan müzakere sürecinin devam ettiğine işaret ederek, "İstihbaratın da içinde olduğu bir takvim yapılıyor. Herhalde yaz aylarından itibaren başka ülkelere bir çekilme süreci başlayacak." dedi.

Yenişafak gazetesi de Öcalan'ın çağrısıyla birlikte Şubat ayının ikinci yarısından itibaren PKK'nin eylemsizlik kararı açıklayarak, ilk olarak Dersim, Siirt ve Van'dan 20'şer kişilik üç grubun silahsız olarak Kuzey Irak'a geçeceğini iddia etti.

Bianet 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,535 µs