En Sıcak Konular

Atina'daki Müslümanları sevindiren haber

31 Ocak 2013 10:25 tsi
Atina'ya cami yapımına onay verilmesi Müslümanları sevindirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunan parlamentosunun Atina'ya cami yapımına onay verdiğini açıklaması, başkentte yaşayan Müslümanlar tarafından sevinçle karşılandı.

Erdoğan dün, Katar temasları çerçevesinde bir araya geldiği Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'a, imarıyla ilgili müsaade edilmesi halinde Atina'ya camiyi kendilerinin yaptırabileceğini belirterek, "Sayın Samaras olumlu bir yaklaşım gösterdi" demişti. Atina'da cami olmaması nedeniyle Müslümanlar, kendi oluşturdukları ufak mescitlerde ibadet etmek zorunda kalıyor. Özellikle bayram namazlarında müslümanlar, caddelerde ve meydanlarda namaz kılıyorlar.
 
Yunan Müslümanlar Derneği Başkan Yardımcısı Mazen Rassas yaptığı açıklamada, büyük bir ihtiyaç olan cami inşaatına onay verilmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Zemin katta kendi imkanları ile oluşturdukları mescidi gösteren Rassa, artık bir camiye ihtiyaçları olduğunu söyledi.Rassas, "Bu mescid, Müslümanlar Derneği'nin merkezi, aynı zamanda Yunanistan'ın da en büyük mescidi. Ben 27 yıldır buradayım. Arkadaşım Naim Elgandour 40 yıldır burada yaşıyor. Yunanistan'da cami yaptırmaya çalıştık ama bugüne kadar muvaffak olamadık" diye konuştu.

 "Recep (Tayyip Erdoğan) Bey'e cami inşaatının önünü açdıkları için teşekkür ediyoruz. Bizler Yunan hükümetine cami için birçok kez başvuruda bulunduk ama hepsi reddedildi. Recep Bey, dünyadaki 1 milyar 800 milyon müslümandan birisi. Onun gibi herkes olmayan yere bir cami inşaatına yardım etmek ister. Bizler de burada yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.Yunanistan Pakistanlılar Derneği Başkanı Javied Aslam da, 2002 yılından beri Yunan yetkililerin cami vaatinde bulunduklarını ancak hala bir adım atılmadığını belirtti.
 
Aslam, "Biz cami onayını 2002'den beri bekliyoruz. Ancak hala bir adım atılmadı. Yunan yetkililer hep vaat ediyorlar sonra bir şey olmuyor. Sağda solda çeşitli yerlerde ufak tefek mescidlerimiz var. Ancak artık burada bir camiye ihtiyaç duyuluyor. Atina da yaklaşık 150-200 bin Müslüman yaşıyor. Aslında bir cami bile yetmeyecektir ancak en azından bir adım atılsın. Biz bu ülkede 15 yılldır yaşıyoruz ibadet hakkımız olmalı" dedi.
 
Aslam, "Eskiden Suudi Arabistan da inşa edilecek caminin masraflarını karşılayacağını söylemişti. Ancak Yunanistan devleti camiyi kendi bütçesinden yapacağını söylemişti fakat yapmadı. Nedenini analayamıyoruz. Yapmak isteyenler var ancak burada hala direniyorlar" diye konuştu.

trthaber


Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs