En Sıcak Konular

Batı'ya yağış geliyor!

31 Ocak 2013 09:10 tsi
Doğu bölgelerdeki yağışlara ilave olarak, yurdun batısı öğle saatlerinden itibaren Trakya'dan başlamak üzere Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı bir sistemin etkisine girecek.

Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında yer yer kuvvetli olacak yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Güneydoğu Anadolu'da 2 - 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Uyarılar

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin, Adıyaman, Ş.Urfa) ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında (Bitlis, Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Malatya, Erzincan, Şırnak, Hakkari, Van) yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama, ani sel, yerel su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Toz taşınımı uyarısı: Ülkemizin güneydoğusunda (Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak ve Batman) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Buzlanma ve don olayı uyarısı: Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

cnnturk


Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,696 µs