En Sıcak Konular

Dışişleri'nden ' gizli belge' ile ilgili açıklama

30 Ocak 2013 18:47 tsi
Dışişleri'nden ' gizli belge' ile ilgili açıklama Dışişleri Bakanlığı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ''gizli bilgi ve belge bulundurma'' soruşturmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ''gizli bilgi ve belge bulundurma'' soruşturmasıyla ilgili, herhangi bir Dışişleri Bakanlığı mensubu hakkında, sanık veya mağdur olarak bir inceleme yapıldığına ilişkin, bakanlığa intikal etmiş resmi bir bilgi bulunmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturmayla ilgili olarak bir basın organında bugün yayımlanan yazıda, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Dışişleri Bakanlığı'nın bazı mensuplarının da isimlerinin geçtiği belirtilmekte, konuyla ilgili mahkeme tarafından bilgi talebinde bulunulduğu halde, Dışişleri Bakanlığı'nın bu talebi cevaplandırmadığı kaydedilmektedir. Gerçeğe aykırı bilgiler içeren bu yazı, bakanlığımızca üzüntüyle karşılanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, yazıda sözü edilen soruşturma kapsamında herhangi bir Dışişleri Bakanlığı mensubu hakkında sanık veya mağdur olarak bir inceleme yapıldığına ilişkin olarak, bakanlığa intikal etmiş resmi bir bilgi bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Bir süre önce soruşturma kapsamındaki bazı belgeler hakkında bakanlığımızdan yazılı bilgi talep edilmiş, bu talep üzerine soruşturma konusu belgelerin niteliği hakkında başsavcılığa yazılı cevap verilmiştir. Cevabi yazımızın alındığı, başsavcılık tarafından da teyit edilmiştir" bilgisine yer verildi.

Devam etmekte olan bir hukuki süreçle ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığı'na iletilen bir bilgi talebinin karşılanmaması gibi bir durumun sözkonusu olmadığının vurgulandığı açıklamada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altı çizilirken, "Herkesin bu temel ilkeye saygı göstermesini beklemek en tabii hakkımızdır" ifadeleri kullanıldı.

aa

Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs