En Sıcak Konular

Özbeğen son yolculuğuna uğurlanıyor

30 Ocak 2013 15:16 tsi
Önceki gün vefat eden sanatçı Ferdi Özbeğen için Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda tören düzenlendi.

Ferdi Özbeğen'in yakınları ve arkadaşlarının katıldığı törende, Özbeğen'in tabutunun yanında bir piyano ile Özbeğen'in bir fotoğrafı ve çiçek yer aldı. Oğlu Hilmi Özbeğen ve yeğeni Hasan Özbeğen, tören boyunca Ferdi Özbeğen'in tabutunun başında bekledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, törende yaptığı konuşmada, ''Bu topraklarda yetişip hizmet veren sanatçımıza, Türkiye Cumhuriyeti'ne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Mekanı cennet olsun'' dedi.

Tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora ise Ferdi Özbeğen'in zekasıyla, şarkıcılığıyla, Bektaşiliğiyle anılabileceğini ifade ederek, ''O, iki tane kadim kültürün, iki ırkın çocuğuydu. Annesi Ermeni, babası Türk'tü. Umarım onun vefatı, Türkiye'deki kardeşliğin, dostluğun canlanmasını sağlar'' dedi.

Şarkıcı Fedon ise Ferdi Özbeğen'in 15 yıllık dostu olduğunu ifade ederek, ''Ferdi ağabeyim, şöhreti yaşadı, yaşattı, eğitti, şahsen benimle çok ilgilendi. Ağabeyimi kaybettim. Vefa arıyorum dediği kadar varmış demek ki... Ben şuna inanıyorum; onun her dostu bin arkadaşa bedeldir. Benim için bu salon dolmuştur'' dedi.

Şarkı sözü yazarı ve sunucu Sezen Cumhur Önal ise Özbeğen'in, makamsal musikiyi Batı müziğiyle harmanlayan değerli bir müzisyen olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Ferdi Özbeğen'in tabutunun önünden saygı geçişi yapıldı.

Törenin ardından Özbeğen'in cenazesi Levent'teki Afet Yolal Camisi'ne getirildi. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrasında Ferdi Özbeğen Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına Özbeğen'in oğlu Hilmi Özbeğen ve yakınlarının yanı sıra Sezen Aksu, Adnan Şenses, Orhan Gencebay, Coşkun Sabah, Fedon, Ali Poyrazoğlu, İzzet Öz, Ali ve Aysun Kocatepe, Nuri Sesigüzel, Şahin Özer, Selami Şahin, Mustafa Alabora gibi sanatçı arkadaşları ile Haluk Ulusoy ve Mehmet Sevigen de katıldı.

Duygu yüklü şarkılar bıraktı

İzmir'de 17 Ağustos 1941'de doğan Özbeğen, Şişli Terakki Vakfı Özel Işık Koleji'nde başladığı öğrenim hayatına İzmir Özel Türk Koleji'nde devam etti.

Özbeğen, ''hariciyeci'' olmak için başladığı  iktisat fakültesindeki eğitimini, babasının vefatı üzerine yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle yarıda bıraktı. Çocukluk yıllarında İzmir'de piyano ile tanışan Ferdi Özbeğen, hayatının bu evresinden sonra tamamen müziğe yöneldi.

Zamanla kendi tarzını oluşturan sanatçıyı ülke çapında tanıtan, 1977'de  çıkardığı ilk uzun çaları ''Ferdi Özbeğen ile 45 dakika'' oldu. Özbeğen, ''eğlendirici piyanist'', ''piyanist şantör'' müziğin Türkiye'deki ilk örneklerini verdi.

Özbeğen, sanat yaşamına 28 albüm sığdırdı. ''Kandil'' isimli şarkısında ''Vefa arıyorum, dost arıyorum, şefkat arıyorum...'' diyen sanatçı, 1993'ten itibaren çıkardığı best-off albümlerle, eski şarkılarına olan vefasını da gösterdi.  

Ferdi Özbeğen, 12 yıldır kanser tedavisi görüyordu.

AA 

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs