En Sıcak Konular

"Herkes huzura sahip çıkmaya çalışıyor"

30 Ocak 2013 14:12 tsi
Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Güneydoğu Sanayici İşadamları Derneği'ne (GÜNSİAD) yaptığı ziyarette, "İnsanlarımıza bir adım attık mı bize koşarak geliyorlar. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Herkes huzurlu bir ortam istiyor" dedi.

GÜNSİAD'ı ziyaret eden Emniyet Müdürü Recep Güven'i, Başkan Şahismail Bedirhanoğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Bedirhanoğlu, özellikle son dönemlerde gelişen iyimser havanın kalıcı olmasını umut ettiğini ve temennilerinin bu yönde olduğunu söyledi. Bölgede en önemli sorunlar arasında işsizliğin bulunduğunu belirten Bedirhanoğlu, "Değişik rakamlar var. Yüzde 50 ila 40 arası deniliyor. Biz ise iyimser olarak yüzde 30'lar düşünürsek bu da bölgeler arası gelişmişlik farkını bir şekliyle ortadan kaldırmak lazım. Bu anlamda devlet son dönemlerde yöntemler deniyor. İşte teşvik politikaları, GAP Eylem Planı gibi. Tabi bunları geliştiriyor bir takım yasal mevzuatlar oluşturuyor, ama en temel şey biz güvenlik ve istikrarı sağlayamadığımız sürece istediğimiz kadar yasal mevzuatlar oluşturalım. İstediğimiz kadar bir takım cazip imkanlar sunalım. İnsanlar buraya gelmiyor" dedi.

İstanbul ziyaretinde işadamları ile yaptığı konuşmayada değinen Bedirhanoğlu, "Ben İstanbul'da iş camiasının önde gelen insanlarla yaptığım konuşmalarda bölgenin ekonomik potansiyenleri var. Tarım, turizm, tekstilde önemli fırsatlar var. Fakat güvenlik ve istikrarla ilgili duyulan kaygıdan haraketle insanlar gelmekte tereddüt ediyor. Bu bakımdan biz de bu noktadan bu temel sorunumuzu şiddeten ve çatışmadan arınmış Türkiye'nin demokratik standartlarının yükseldiği ve genişlediği bir ortamın oluştuğu bir zeminde tartışalım. Bir birimize tahammül edelim. Bu işler sabırla olacak işlerdir" dedi.

'HERKES HUZURLU BİR ORTAM İSTİYOR'

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır'ın güvenlik anlamında zor bir yer olduğunu belirtti. halkla birlikte çalıştıklarını, huzur toplantıları yaptıklarını hatırlatan Güven, "Operasyonları görüyorsunuz. Daha çok asayiş olayların çok yüksek olduğunu görüyoruz. Suçluluk oranı çok yüksek. Kayıtlı 12 bine yakın hırsızımız var. Her yıl yüzde 20 oranında çocuk hırsızlığa sıfırdan başlıyor. Sizlerin ve halkın desteğini almamız gerekiyor. Çok güzel insanlarımız var. İnsanlarımıza bir adım attık mı bize koşarak geliyorlar. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Son dönemde ihbarlarda çok ciddi bir artış var. Herkes huzura sahip çıkmaya çalışıyor. Herkes huzurlu bir ortam istiyor. Tabi bu da iş yükümüzü artırıyor. Yorumlamayı bilmediğimiz için sıkıntı yok. Hizmete talip olmuşsak sonuna kadar yapacağız" diye konuştu.

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,315 µs