iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Bu kayıp 'hayatın akışı'na uygun mu?

30 Ocak 2013 13:42 tsi
Bu kayıp 'hayatın akışı'na uygun mu? ABD’den İstanbul'a gelen Sarai Sierra isimli Amerikalı kadın kayboldu.. Hikaye böyle başladı.. Hiçbir kayıp vakasında bu kadar bilinmez olmaz.. Bakalım hikaye nasıl bitecek?.. iyibilgi Ankara

“7 Ocak’da ‘fotoğraf çekmek için’ New York’tan İstanbul’a gelen iki çocuk annesi kadın kayıp” haberlerini TV ve gazetelerden izliyorsunuz. Türkiye’de kayıp çok ama bu sefer kayıp kişinin yabancı olması ilgiyi daha yüksek tutuyor.

Ancak bu kayıp vakasının emsallerinden bir farkı var gibi. Çünkü nasıl kaybolduğuna ilişkin soruları medya ve polis zaten soruyor ama bunun dışında da herkesin merak ettiği fakat ısrarla sormadığı hayli soru var ortalıkta. Biz onları soralım istedik.

1) ABD filmlerde görüldüğü gibi değildir. Evli bir kadar haydi ben dünyanın öbür ucuna gidiyorum diyerek kocasını bırakıp ülkeden ayrılmaz. Olmaz mı, olur elbette ama genele uymaz.
2) Kaldı ki kadının iki çocuğu var ve bu çocuklar küçük. Onların bırakıp-sadece Türkiye’ye değil-başka ülkeleri de kapsayan uzun geziye çıkması da garip.
3) Sierra’nın her şeyi var. İphonu’a İpad’i vs. Zaten bunlar “kapalı” olarak kaldığı evde bulundu. Fakat bu kadın “fotoğraf çekmek için” bu geziye çıkmış. En azından yarı profesyonel bir makine ve ekipmanının olması gerekirdi. Ama-şu ana kadar gelen bilgilere göre-yok.
4) Söylenenlere göre Sierre resimleri İphone ile çekiyormuş! Bu garip.
5) 22 Ocak’ta ABD’ye dönüş bileti bulunan ve ailesinin de karşılamak üzere havaalanına gittiği Sierra uçaktan çıkmayınca bir terslik olduğu hissediliyor. Her türlü iletişim aracına sahip biri ve üstelik gittiği AVM’lerde Wi-Fi bağlantısı kullanarak ABD ile temas kuracak kadar günümüz teknolojisine vakıf bire, “yola çıkıyorum” dememiş mi?
6) Sierra, İstanbul Beyoğlu'nda daha önce internetten tanıştığı Y.Y. adlı üniversite öğrencisinin dairesine 13 günlüğüne 230 Euro vererek yerleşiyor. Bunu Türkler bile yapmaz, kaldı ki güvenlik konusunda rahatsız edici bir hassasiyete sahip olan Amerikalı yapsın!
7) Üstelik fiyatın ucuzluğu ile kadının yaşamı arasında da bir uyuşmazlık var. Seyahat için 12 bin dolar harcamış ve kaybolmasa daha da harcayacak biri günlüğü 17 Euro’ya, üstelik daha kapısıdan başlıyarak güven hissi vermeyen bir daireyi neden tutsun? Hele internetten!
8) Sierra’nın ailesi neden yok? Yani neden gezide değiller. En azından 14 yıllık eşinin de geziye daha mantıklı değil mi? Herhangi bir engeli olmadığı anlaşılıyor çünkü bu talihsizlik olunca hemen hem de Sierra’nın kardeşiyle beraber.
9) Sierra'nın pasaportu, sağlık belgeleri, bilgisayarı ve elbiseleri evde bulundu. Bir yabancı bunları, hele hele pasaportunu asla yanından ayırmaz! Siz ayırır mısınız?
10) Hazır pasaport konusu açılmışken. Bu Sierra’nın ilk pasaportu. Yani ilk kez yurt dışına çıkıyor. Yani karşımızda bir dünya seyyahı yok.
11) Ev sahibi Y.Y. ifadesinde Sierra'nın en son geçtiğimiz pazar gecesi yemek almak için evden çıkacağını söylediğini ve bir daha geri dönmediğini anlattı. Niye ev sahibini arayıp haber veriyor?
12) Kocası Steven Sierra şunları söylüyor: “Instagram’da tanıştığı kişilerin daveti üzerine İstanbul’a gitmek istediğini söylediğinde endişelenmiştim ancak ben de, kardeşleri de desteklemeye karar verdik.” Bu cümlelerin neresini düzeltelim. Hayatın akışına uygun mu bunlar.
13) Steven Sierra; "Amerika'dan ilk defa ayrıldı. Türkiye'ye gideceğini, Amsterdam ve Münih'te seyahatini sürdüreceğini ve Türkiye'ye geri dönerek fotoğraf turunu tamamlayacağını biliyorduk.” Neden böyle bir rota izlesinki?
14) Sarai Sierra, 8 Ocak 2013'te İstanbul'a geldi. 15 Ocak’ta İstanbul’dan Amsterdam’a, oradan da Münih’e gitti. 19 Ocak’ta İstanbul’a döndü??
15) Sierra'nın, görüntülerde tek başına  ve fotoğraf makinesiz yürüdüğü belirlendi.
16) Polis genç kadının 4 kişiyle görüştüğünü belirledi. Yani bu 4 kişi önemli. Muhtemelen sır da bu kişiler üzerinden çözülecek.
17) Başka sorular da var! Örneğin babanın otobüs şöforü olduğu, Sierra’nın sekreter olduğu bir ailenin böyle bir geziyi nasıl finanse ettiği gibi. Ya da valiz sayıları gibi! Tüm bu soruları zaman çözecek. Umarız bu vaka tatsız şekilde sonuçlanmaz!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs