En Sıcak Konular

Ferdi Özbeğen'e son yolculuğunda vefasızlık

30 Ocak 2013 13:29 tsi
Solunum yetmezliği sebebiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen için Cemal Reşit Rey'de düzenlenen törende salon boş kaldı.

Ferdi Özbeğen'in Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınan cenazesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na getirilerek sahneye yerleştirildi. Özbeğen'in tabutunun yanına bir de piyona konuldu. Törene Özbeğen'in evlat edindiği oğlu Hilmi Özbeğen, sanat camiasından Mustafa Alabora, Fedon, Fatih Ürek, Hamdi Alkan ve Birol Güven ile az sayıda kişi katıldı.

Sanat camiasına yıllarca emek veren Özbeğen için düzenlenen törende salonun büyük bölümünün boş kalması dikkat çekti. Törende konuşan sanatçı Fedon, "Bir ömürlük dost değiliz ama 15 yıllık dostuz. Şöhreti yaşadı, yaşattı, eğitti. Ben bir ağabeyimi kaybettim. Fedon olarak hayat boyu onu unutmayacağım. Şarkılarında vefa arıyordu. Ben bugün salonun dolu olmasını isterdim. Ancak salon benim için dolmuştur. Başımız sağ olsun" dedi.

FEDON: HER AKLIMIZA GELDİĞİNDE İÇİMİZ ACIYACAK

Tören sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Fedon, "Canımız gitti. Söyleyecek bir şey yok. İstediğin kadar ağla, yarına öleceğiz, göbek atacağız, şarkı söyleyeceğiz. Her ne kadar unutmayacağız desek de unutacağız. Ama aklımıza geldiğinde de dost gibi acıyacağız, içimizi acıtacak" diye konuştu.

Yönetmen Hamdi Alkan ise, "Hayatımızın önemli bir rengiydi. Onlar gitti, sıra bize geliyor. Mekanı cennet olsun. Çok önemli bir değerdi. Çok değerli, çok önemli bir insandı. Ağabeylerim onunla beraber çok uzun yıllar çalıştı. Sevenlerinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Fatih Ürek de, "Gerçekten çok büyük bir müzisyendi. Benim için çok değerliydi. Baba gibiydi, arkadaş gibiydi, kardeş gibiydi. Hiç beklemiyordum, bugünü yaşamayı istemiyordum. Maalesef yaşadım, çok üzgünüm" diye konuştu.

Törenin ardından Özbeğen'in cenazesi, omuzlarda cenaze aracına taşındı. Levent Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Özbeğen'in cenazesi Ulus Mezarlığı'na defnedilecek.

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs