En Sıcak Konular

TSK'da istifa söylentileri bitmiyor

28 Ocak 2013 14:45 tsi
TSK'da istifa söylentileri bitmiyor Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifa etmesinin ardından TSK'dan art arda istifa iddiaları gelmeye başladı. İstifa iddialarının kaynağı ise Cumhuriyet ve Aydınlık.

TSK'da istifa söylentilerinin ardı arkası kesilmiyor. Cumhuriyet gazetesi, son olarak Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Şevki Şekerefeli'nin istifa ettiğini iddia etti. Cumhuriyet`e göre kulislerde adı istifa söylentilerine karışan diğer isimler ise İzmir'deki casusluk davasında sanık durumunda bulunan Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu ve tuğamiraller Gündüz Alp Demirus ile İskender Yıldırım oldu. Doğu Perinçek`in Aydınlık gazetesi, dün Gölcük Tershane Komutanı Tuğamiral Şekerefeli'nin istifa ettiğini duyurdu. Ancak, TSK'dan açıklama yapılmadı. Askeri kaynaklar şu an için Güner'den başka istifa eden isim bulunmadığını bildirdi ve Şekerefeli'nin görevi başında bulunduğunu kaydetti.

İSTİFALAR DOĞRU DEĞİL


TSK`nın istifa iddiaları ile açıklama yapmaması, istifa söylentilerini doğru olmadığı şeklinde yorumlanırken, Mansettv.com'un ulaştığı askeri çevreler, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, tutuklu subaylarla ilgili olarak "Terörle mücadele için gönderecek komutan bulamıyoruz. Yasayla bu işi çözelim" sözleri ile ilgili düzenlemenin 4. Yargı Paketi ile birlikte TBMM'ye gelmesini bekliyor.

ASKERİN GÖZÜ TBMM`DE

Geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda ele alınan paket ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Pakette, "uzun tutukluk" süreleri ile ilgili mahkemeleri etkileyecek yasal düzenleme yapılması bekleniyor. Her gün bir söylenti Oramiral Güner'in istifasının ardından ise TSK'deki istifa söylentileri doruk noktasına ulaştı. Hemen hemen her gün bir ismin istifa dilekçesini TSK komuta kademesine sunduğu öne sürülüyor. (mansettv.com) 

Bu haber 1,049 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs