En Sıcak Konular

D 8 ülkeleri güçlerini birleştiriyor

28 Ocak 2013 12:33 tsi
Gelişmekte olan 8 ülkenin yer aldığı D-8 ülkeleri suyun günümüzde ve gelecekte en verimli şekilde kullanılması ve dünya barışına daha fazla hizmet etmesi için biraraya gelecekler.

21 - 23 Şubat 2013 tarihlerinde buluşacak 8 ülkenin bakanları dünya üzerindeki önemli su kaynaklarının daha verimli olarak kullanılması konusundaki projelerini sunacak. Ayrıca bu ülkeler suyun başta Ortadoğu olmak üzere dünya barışına daha fazla hizmet edebilmesi için çalışmalarda bulunacak.

D-8 suyun geleceğini konuşmak için buluşuyor

Türkiye, Bangladeş, Mısır, Endonezya, Iran, Malezya, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan D-8 ülkelerinin bakanları 21- 23 Şubat 2013 tarihleri arasında İstanbul'da biraraya gelecek. 3 gün sürecek D-8 Su İşbirliği Toplantıları'nın ana gündemini su kaynakları, uluslararası su sorunlarının giderilmesi ve su kaynaklarının en verimli şekilde kullanılabilmesi projeleri oluşturuyor. Suyun başta Ortadoğu olmak üzere dünyaya daha fazla barış getirmesi için kullanılmasının önemine de işaret edilecek.

Toplantı öncesinde ortak kanaatler oluşturuldu

Toplantıya katılacak olan ülkelerin bakanları yazılı görüşlerinin bir kısmını paylaşma şansı yakaladı. Bu kapsamda oluşturulan raporlarda Türkiye su kayağı anlamında İsviçre'ye benzetildi. Böylece, Ren Nehri üzerine yapılan anlaşmaların Orta Doğuya örnek teşkil etmesi düşünülüyor. Avrupa Birliği'nin kömür ve çelikle kurulduğunun hatırlatıldığı raporda, aynı birleşmenin Orta Doğu'da su ile olabileceği fikri de ortaya çıktı. Raporda ayrıca Arap Baharı sonucunda ortaya çıkan yeni yönetimlerin su meselesinde daha başarılı olacağının ümit edildiği de vurgulandı. Rapora göre, medya ve sanat Orta Doğu su problemlerini çözmek için önemli bir araç olarak kullanılabilecek.

Teknik toplantı sonrası, toplantı içeriğini ve alınan kararları özetleyen bir rapor oluşturulacak. Bu rapor Bakanlar toplantısında gündeme alınacak. Bu toplantıda Teknik Toplantı Raporu haricinde bir bildiri imzalanacak. Bu bildiri önceden hazırlanarak D-8 ülkesi bakanlarına iletilecek.

Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,731 µs