En Sıcak Konular

Teröre karşı iş birliği kararı

25 Ocak 2013 22:47 tsi
Fas'ın başkenti Rabat'ta Fas, Fransa, İspanya ve Portekiz içişleri bakanları bir araya geldi.

Bakanların katılımıyla bölgedeki güvenlik ve istikrarı hedef alan tehditlerle mücadele etme amacıyla düzenlenen toplantıda, teröre karşı iş birliği kararı alındı.

Fas, Fransa, İspanya ve Portekiç içişleri bakanları, toplantının sonuç bildirgesinde, toplantının sonuç bildirgesinde, Mali'ye askeri müdahalenin ardından Afrika'nın Sahel bölgesinden gelmesi muhtemel tehditler konusunda ortak kanaate sahip olduklarını belirtti.

Bildirgede, ''Terör; Fas, Fransa, İspanya ve Portekiz için en büyük tehlikedir. Terörle mücadele için çabaların birleştirilmesi, yoğun ve sürekli bir koordinasyon içinde bulunulması gerekmektedir. Dört ülkenin de önceliği olan terör tehdidinden korunmak için genişletilmiş iş birliği mekanizması kurarak, gerekli tüm imkanları ortaya koymak hedeflenmektedir'' ifadesine yer verildi.

Fas İçişleri Bakanı İmhind el-Unsur, toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında, Mali'nin toprak bütünlüğünü koruyacak her türlü girişime destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Unsur, Mali'ye asker göndermenin şu an gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls da Mali'ye yapılan müdahalenin ''gerekli ve meşru'' olduğunu savunarak, ''Fransa müdahale etmeseydi, şu an Mali ve başkent Bamako teröristlerin elinde rehin olacaktı'' diye konuştu.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diyaz ise Mali'ye askeri müdahale konusunda ülkesinin Fransa'ya destek verdiğini ifade ederek, ''Mali'ye askerimizi göndermedik. Ancak Fransa'ya siyasi ve lojistik destek veriyoruz'' dedi.

aa


Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,512 µs