En Sıcak Konular

Çağlayan: Ak Parti'de küsme darılma olmaz

25 Ocak 2013 14:15 tsi
Kabine de yapılan revizyonu değerlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'de küslük olmayacağını belirterek "takım kaptanı olarak değişiklik Sayın Başbakanın hakkıdır" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Kabine de yapılan revizyonu değerlendiren Çağlayan AK Parti'de küslük olmayacağını belirterek "takım kaptanı olarak değişiklik Sayın Başbakanın hakkıdır" dedi.

Bakan Çağlayan; CHP'li Birgül Ayman Güler'in Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmaya da tepki gösterdi.

TAKIM KAPTANI OLARAK DEĞİŞİKLİK SAYIN BAŞBAKANIN HAKKIDIR

Kabinedeki değişikliğin öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Başbakanımızın takdiri. Neticede takımın kaptanı kendileri. Zaman zaman mevkilerde yer ve oyuncu değiştirme Sayın Başbakanımızın en doğal olarak yaptığı bir düzenleme diye düşünmek lazım. Daha önce görev yaptığım dört arkadaşıma kabinenin bir üyesi olarak gerçekten teşekkür ediyorum. Şimdi yeni gelen arkadaşlarımın da görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ümit ediyorum.

AK PARTİ'DE KÜSME VE DARILMA OLMAZ

Çeşitli kesimlerde çeşitli yakıştırmalar var. Bilhassa 3 dönemle birlikte görevi bitecek olan arkadaşlarımız için Sayın Başbakanımızın partimizin diğer kademelerinde, diğer görevlerinde mutlaka çalışabilir şeklinde ifadeleri var. Bizim partide küsme darılma diye bir şey yoktur. Önemli olan Sayın Başbakanımız hangi görevi verirse versin arkadaşlarımızın o görevde sonuna kadar koşuşturması ve görevi yerine getirmesidir. Türk siyasi tarihinde belki de bir ilki yaşıyoruz. Geçmişte bakanlar görevden alındığı zaman, değiştirme olduğu zaman çok çeşitli spekülasyonlar olabilir. Ama bu konuda, takım kurucunun, takım kaptanının istediği mevkide istediği insanı değiştirme son derece doğal hakkı olabilir.

"İNSANLARI AYRIŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL"

İnsanları ayrıştırmak yerine birleştirmenin planlarının yapıldığı bir ortamda son derece talihsiz bir açıklama. Ben önce sürç-i lisan diye düşündüm sonra baktım ki sayın milletvekili tekrar tekrar çıkıp aynı şeyi konuşmaya başladı. Ve bunun zaten Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkelerinde yazdığını söyledi.

Ulus kavramıyla örnek vermiş olduğunu konu hiçbir şekilde birbiriyle bağdaşmıyor. Ulusun içinde Kürt de vardır, Türk de vardır, Laz da vardır, Arap ve Çerkez de vardır. Bu ülke hepimizin. Bu ülkenin temel taşlarında hepsi var. Ben o milletvekiline Çanakkale'ye gitmesini mutlaka tavsiye ediyorum. Bakın o mezarlara, orada şehit olanlara, Muşlusu, Ankaralısı, İstanbullusu hepsi aynı mezarın içinde, aynı ideal uğruna yatıyorlar. CHP Adıyaman Milletvekili'ni ise koymuş olduğu tavırdan dolayı tebrik ediyorum, kendisini alkışlıyorum. Son derece önemli bir tepki ve tavır ortaya koymuştur. Burada bir anlayışı ortaya koymuştur. Bugün hangi parti ya da düşüncede olursanız olun, Türkiye'nin kardeşliğe birlik ve beraberliğe ihtiyacı var, çözüme doğru daha iyi mesafe alındığının, yol alındığının önemli örneklerinin olduğu bir ortamda; ümit ediyoruz ki buna çomak sokmak isteyenler başarılı olamayacak, bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sorumlu bir vatandaşı olarak etnik kökenine bakılmaksızın herkesin göstereceği gayretler son derece önemli.

Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,288 µs