En Sıcak Konular

3 Avrupa ülkesine gitmek çileye dönüştü!

25 Ocak 2013 10:18 tsi
Farklı bir ülke görme heyacanı ile vize başvurusu yapmak üzere aracı firmaya giden vatandaşların hevesi kursağında kalıyor. Çünkü söz konusu aracı firmanın uygulamaları vatandaşı çileden çıkarırken, planların da ertelenmesine sebep oluyor...

Almanya, İtalya ve Hollanda'ya vize almak iyiden iyiye çıkmaza girdi. Vatandaşlar vize kuyruklarında mağdur olmaktan ve vizelerini zamanında alamamaktan şikayetçi...

Vatandaşlardan gelen şikayetlere göre Almanya, İtalya ve Hollanda'ya vize almak gün geçtikçe daha da zor  hale geliyor.  Çünkü söz konusu üç ülkenin konsoloslukları tarafından yetkilendirilen tek firma, altyapı yetersizliklerinden dolayı vatandaşı sürekli mağdur ediyor. Üstelik mağduriyetin tek bir nedeni de yok...

Şikayetlere göre Almanya, İtalya ve Hollanda'ya gidecek vatandaşlara hizmet veren aracı kurum evrak taşımaktan başka bir iş yapmadığı gibi bu süreci doğru yönetmediğinden vatandaşlar alabilecekleri vizeleri de alamıyor.

Üstelik vatandaş bilgiyi zamanında da alamadığı için önemli kayıplara uğruyor, geç kaldığı için alternatif çözümler üretemiyor. Üstüne üstlük almadığı hizmetin de parasını ödüyor. Almanya, İtalya ve Hollanda Konsolosluğuna hizmet veren tek yetkili firmanın hataları yüzünden vize alamayan vatandaşların sayısı gün geçtikçe artarken yurtdışı heyecanları ise başka baharlara erteleniyor...

ANKARA 5 GÜN DİYOR GAZİANTEP İSE 20 GÜN!

Gerekli evrakları çıkartıp ilglili aracı kurumun ofisine teslim eden vatandaşlar, daha sonra durumlarının ne olduğunu öğrenmek üzere ofisleri aradığında karşılarında muhatap bulamazken, aracı kuruma defalarca gitmek durumunda kalıyor. Kurumun Ankara ofisi Almanya vizesi için 5 gün içinde sonuç alınabilir derken, Gaziantep ofisinin ise 20 gün sonraya gün vermesi ise sistemin ne kadar karmaşık olduğunu gözler önüne seriyor.

SAATLERCE KUYRUK!

Söz konusu firmada randevu sistemi olmayışı uzun kuyrukların oluşmasına sebep oluyor. Bir günde yüzlerce kişi vize başvurusu yapmak için ofise müraccat edebilirken, oluşabilecek kalabalığı önceden hesap edenler ise sabah 8'den önce firmanın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Personel yetersizliği ve yeteneksizliği yüzünden 10 saati aşkın bekleme süreleri geçiren vatandaşlar tam sıranın kendilerine geldiğine sevinecekken türlü türlü sebeplerden ötürü işlemlerini yapamayarak ofisden elleri boş dönüyor.

YAPILAN MUAMELE İNSANLIĞA AYKIRI!

İnsanlığa aykırı muamele gördüklerini belirten ve toplu isyanda olan vatandaşlardan internet sitelerine, ilgili kurumlara ve konsolosluklara her gün yüzlerce şikayet maili yağıyor.

Alman Başkonsolosluğuna gönderilen bir şikayet mektubu aslında aracılık işlemleri yapan firma ile ilgili tüm sorunları net bir şekilde özetliyor...

İŞTE O MEKTUP

"Sayın Alman Konsolosluğu dikkatine,

İDATA da yapılan vize başvuruları insani muameleye aykırı, Alman Konsolosluğunun iş disiplin ve takibine aykırı bir şekilde yürütülmektedir. Vize işlemlerinin verildiği kurumun hiç kontrol edilmediği ve sistem oluşturmadığı izlenimi uyandırmaktadır.

Şikayetlerim,

1. Randevu sisteminin olmaması metrelerce uzayan kuyruklarda kapı önünde beklemelere yol açıyor.

2. Kapıyı geçtikten sonra içeriye girdikten sonra içeride sıramızın gelmesi için 4 saat bekledik.

3. İçeri girdikten sonra evraklarda ön kontrol yok dolayısı ile eksik evrağınız varsa 4 saat bekledikten sonra geri çevrilebilirsiniz.

4. Evrakları alan çalışanlar bilinçli değil, bir çalışan şirket imza sirküsü olmadığı için başvuruyu reddederken diğer biri ise imza sirkülerine gerek yok diyerek evrağı iade ediyor.

5. Başvurunuz alındıktan sonra pasaport iadesi için gün veriliyor.

6. Pasaportunuzu almak için gününüzde gittiğinizde içeriye kesinlikle alınmıyor uzun bir kuyrukta beklemeye başlıyorsunuz. Pasaportunuzun gelip gelmediğine dair hiçbir bilgi alamıyorsunuz.

7. Söz konusu firmanın internet sitesinde barkod numarası ile bilgi almaya çalıştığınızda" böyle bir barkod bulunamamıştır " mesajı alıyorsunuz.

8. 7 eylülde müraacat ettik, 13 eylül e gün verildi. 13 eylül de öğlen 12:30 dan akşam 17:30 a kadar bekledik ve pasaportumuzun gelmediğini öğrendik.

9. 14 eylül de yine gittik akşama kadar bekledik ve bilgi alamadık.

10. 18 Salı günü akşamı pasaportumuzu alabildik. Ne bir mesaj geldi, ne bir bilgilendirme aldık bekle ve gör politikası ile Alman mentalitesine hiç yakışmayan çalışma sisteminde mağdur edildik.

11. Bu zaman kaybı bu muamele için de 20 € ücret ödedik.

12. Üstelik Almanya ile olan ticari ilişkilerimizden dolayı 6 aylık olarak yapmış olduğumuz ticari vize başvurumuzu eşim ile beraber yapmamıza rağmen, muhtemelen evrakları farklı kişilere düşmesi sebebiyle eşim 6 aylık vize alırken bana 1 aylık vize uygun görülmüş.

kenan.biter@haber7.com

Kaynak: Haber7



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs