En Sıcak Konular

Mini mini birler karne ile tanıştı

25 Ocak 2013 10:11 tsi
Yarıyıl tatiline giren öğrencilerde karne heyecanı yaşıyor. 1 milyonu aşkın birinci sınıf öğrencisi ilk kez karneyle tanıştı.


Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören yaklaşık 16 milyon öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı. Okula başlayan 1 milyonu aşkın birinci sınıf öğrencisi ise ilk defa karneyle tanıştı.

17 Eylül 2012'de başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi. Eğitim gören 16 milyona yakın öğrenci, karnelerini alarak 2 haftalık yarıyıl tatiline başladı.

Karne sevinci yaşayan öğrenciler, sabah erken saatlerde okula gitti.
Öğretmenlerinin elinden karnelerini alan öğrenciler ve velileri dikkatle notlarını inceledi. Öğrenciler 2 hafta sürecek tatil öncesinde birbirlerine sarılarak okuldan ayrıldı.

11 ŞUBAT'TA DERS BAŞI YAPILACAK

Örgün eğitimdeki 831 bin 148 öğretmen ve 15 milyon 854 bin 277 öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 11 Şubat'ta ders başı yapacak.

Örgün eğitimdeki öğrencilerden 1 milyon 77 bin 943'ü okul öncesi eğitim alıyor. Lise ve meslek lisesindeki öğrencileri sayısı 3 milyon 982 bin 665'ini ulaşırken bunlardan 3 milyon 826 bini resmi okullarda eğitim görüyor. Tüm Türkiye'de 831 bin 148 öğretmen ve yaklaşık 16 milyon öğrenci iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 11 Şubat 2013 Pazartesi günü ders başı yapacak. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise 14 Haziran 2013 Cuma günü sona erecek.

İKİNCİ DÖNEM SINAVLARLA GEÇECEK

İkinci dönem, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 8. sınıflar için SBS ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 8 haziranda. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için 9 haziranda yapılacak. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 24 Mart Pazar girilecek. Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) başvuruları ise 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında.
2013-2014 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 

Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs