En Sıcak Konular

Üçlü zirvede terörle mücadele kararlılığı

22 Ocak 2013 16:44 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Egin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in katıldığı Belçika ile Türkiye arasında gerçekleştirilen üçlü bakanlar zirvesinde terörle mücadelede kararlılığa vurgu yapıldı.

Türkiye ve Belçika Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları arasındaki Üçlü Bakanlar Toplantısı Brüksel'de yapıldı.

Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, "Bu platformun amacı, terörizmle mücadele, adli ve polis işbirliği başta olmak üzere, konsolosluk ve göç yönetimi dahil, tarafları ilgilendiren ortak konularda iki ülkenin ilgili kurumları arasındaki diyalogun sürdürülmesidir." denildi.

Toplantıda bakanlar, terörizmle mücadele ve bu alandaki işbirliğinin daha da ilerletilmesi konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Taraflar, bu hedeflere, her iki devletin başta terörizmle mücadele ve terörizmin önlenmesi olmak üzere, insan hakları ve mültecilik alanlarındaki uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarına uygun olarak alacakları tedbirlerle ulaşacakları yönündeki iradelerini teyit etti.

Bakanlar, Türkiye ve AB arasında terörizmle mücadele alanında sürdürülen mevcut diyalogdan duydukları memnuniyeti ifade etti. Türkiye'nin, terörizmle mücadele alanındaki BM inisiyatiflerine aktif katılımına vurgu yaptılar.

Bakanlar, terörizmin finansmanıyla mücadelenin önemini teyit etti. ve bu yöndeki çabalarına devam etmek konusunda mutabık kaldı.

Dışişleri bakanları, ikili ilişkilerin, ortak görüş ve çıkarlara uygun olarak her alanda düzenli bir şekilde ilerlemesinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Suriye dahil, Ortadoğu'daki gelişmeler, insan hakları ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bakanlar, ayrıca konsolosluk ve vize konularını ele aldı.

İçişleri bakanları, ulusal ve uluslararası yükümlülüklere saygı duyarak, terörizm, organize suçlar, insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklamayla mücadelede tecrübe ve en iyi uygulamaların değişimine imkan sağlayacak Polis İşbirliği Alanında Mutabakat Muhtırası'nı imzaladı.

Adalet bakanları, ulusal ve uluslararası yükümlülüklere saygı duyarak, adli yardımlaşma alanında teknik danışmaların yapılmasını da içeren, Adli İşbirliğine Dair Ortak Açıklamayı imzaladı. İşbirliğinin etkinliğinin arttırılması ve ulusal usuller ile mevzuatın daha iyi anlaşılması için merkezi makamlar arasında doğrudan iletişim kanallarının kurulmasına karar verildi.

Toplantıda Belçika heyeti, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri, Dış Ticaret ve Avrupa İşleri Bakanı Didier Reynders, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri ve Eşit Fırsatlar Bakanı Joëlle Milquet, Adalet Bakanı Annemie Turtelboom ve İltica ve Göç, Sosyal Entegrasyon ve Yoksullukla Mücadele Devlet Sekreteri Maggie De Block'tan oluştı.

Türk heyetinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yer almdı.

Bu üçlü toplantı, ilki Ekim 2008'de İstanbul'da yapılan toplantının ardından gerçekleştirilen Bakanlar düzeyindeki ikinci toplantı olma niteliği taşıyor.

CİHAN



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs