En Sıcak Konular

İlk kez yargı ayaklar altına alındı

22 Ocak 2013 15:07 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye'de yargının ilk kez ayarlar altına alındığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizin bu ülkeye yaptığınızı Kenan Evren bile yapmadı" dğdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargı ayak bağıdır, medya ayak bağıdır diyor. Böyle bir şeyde demokrasiden bahsedilebilir mi?

-Kendisi başkanlık sistemi istiyor. Sen isteyebilirsin ama halk bunu sana vermeyecek. Her alanda geriliyoruz.

-Küresel rekabetçilik endeksi vergi politikilarında 2009'da 95. sıradayız. Eğitim politikalarnıda 2012'de 77. sıraya gerilemişiz. Herkesin üzerine titrediği adalet ama adelette son sıralardayız. Biz adaleti katlediyoruz.

-Türkiye'de yargıçlar vardır diyebiliyor muyuz? Türkiye'de adalet vardır diyebiliyor muyuz? Adaletin üç önemli ayağı var. Bir tarafında savcı, bir tarafında avukat bir tarafında yargıç vardır. Bunlar yargıçları hallettiler. Ankara'da oturanlar adeleti çiğniyorlar. Ama çözemedikleri birşey vardı. Avukatlar... Çünkü avukatları susturamıyorlardı. Şimdi de avukatları tutukladılar, onlara operasyon düzenlediler. Türkiye'de hukuk yok ki! Biz bir şeyi dinlemeyiz diyorlar. Onun için özgürlük isteyen her yurttaşın mutlaka ama mutlaka bu olaylar karşısında duyarlı olması gerekiyor. Üniversitelerden bir ses çıktı mı? Hukuk fakülteleri var bu ülkede dimi? Acaba ders veren bu hocalar öğrencilerinin yüzüne nasıl bakıyorlar? O öğrencilere hukuku nasıl anlatıyorlar? Savcıyı takmıyor bunlar, kapıları kırıp giriyorlar.

KENAN EVREN BİLE BUNU YAPMADI

-Onlar sizden daha yurt severdir sayın Recep Tayyip Erdoğan! Unutma bunu. Türkiye'de ava çıktılar. Nerede beğenmedikleri muhalif birini bulsalar tutuklatıp içeri atıyorlar. Kenan Evren bile böyle yapılmadı. Türkiye'de ilk kez yargı ayaklar altına alındı. İlk bu ülkede yargı tartışılır hale gelmiştir.

-Bu avukatlar faili meçhul cinayetlerle ilgileniyordu. Sen misin bu ülkede faili meçhulu araştıran dendi. Bu ülkede faili meçhuller aranmasın istendi. Karakollarda darp, ölüm varsa bunlarla ilgileniyorlardı. Ama iktidar bunlarla ilgilenme dedi. HSYK'ya söylüyorum yeriniz yüksekte değil. Adalet açısından yeriniz çukurda.

-Biz bu ülkeyi kolay kurmadık. CHP bir dilekçe ile kurulmuş bir parti değildir. Bizim köklerimizde anadolunun uygarlıkları vardır. Anaların gözyaşı vardı. Kuvayi Milliye vardır bizim partimiz. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Bunun için bütün partiler geldi gitti CHP hala ayaktadır. Bir demokraside sosyal demokrat partinin olmadığı hiçbir parti yoktur

-Biz nasıl bir toplum haline geldik? Vatandaşımız işsiz. Şehirlerde tüfek elinde kuş avına çıkıyor.

-Atama bekleyen öğretmene 'O oy senin olsun' diyor. Kibre bakınız siz.

BİZ ULUSALCIYIZ, SOSYAL DEMOKRATIZ

-İstanbul'u ne hale getirdiler. Biz vatan toprağını imar palanı olarak görmüyoruz. Burada alınteri ve gözyaşı var. Siz ulusalcımısınız yoksa sosyal demokratmısınız diye bize soruyorlar. Bizim 6 okumuzdan biri milliyetçilik. Biz tabiki ulusalcıyız. Bu kafatasçılık değildir. Bizim ulasalcılığımız halkına inanan, halkına hizmet eden, başkalarının hizmetine taşeronluk etmeyen bir ulusalcılıktır. Biz birilerinin Ortadoğu'da taşeronluğunu yapmıyoruz. Bizim politikalarımız bu ülkenin çıkarlarına endekslenmiştir.

-Bizim sosyal demokrat anlayışımızda ne ezen ne ezilen bir düzen yatar. Eşitlikçi anlayış yatar. Sen hangi ülkenin taşeronluğunu yapıyorsun? Biz ulusalcıyız, devrimciyiz, biz sosyal demakratız.

-Biz bu ülkede savaşı kolay vermedik. Biz düşmana saygı duyduk. Atatürk İzmir'de Yunan bayrağını çiğnemedi. Bu ülke mücadeleyi kolay vermedi. Batı'nın Hasan Tahsin'i neyse Doğunun Diyap Ağa'sı odur. Kurtuluş Savaşı'nda tenik temizlik yapıldığı düşüncesi asla ve asla kabul edilemez. Biz bütün partilere, bütün inançlara bütün kimliklere sayglıyız. Biz insanımızı tarihimizi, topraklarımızı seviyoruz. 

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs