En Sıcak Konular

Irak'ta domuz gribi alarmı

22 Ocak 2013 13:41 tsi
Irak Sağlık Bakanlığı, ülkede ''domuz gribi'' denilen (H1N1) virüsünün yayılmasından endişe edildiğini belirterek, vatandaşları kalabalık ortamlarda ve gösterilerde bulunmamaları konusunda uyardı.

Irak Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ziyad Tarık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın kış aylarının gelmesiyle ülkede 26 domuz gribi vakasına rastlandığını ve Babil vilayetinde H1N1 virüsten etkilenen iki kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Domuz gribi vakalarının Ürdün, Filistin, Lübnan gibi komşu ülkelerden sonra Irak'ta da görüldüğünü dile getiren Tarık, H1N1 virüsünden en çok etkilenen vilayetler arasında Basra, Babil, Bağdat, Diyala ve Musul;un olduğunu kaydetti.

Ziyad Tarık, Irak'ın siyasi ve etnik yapısına işaret ederek, ''Necef ve Kerbela eyaletlerini ziyaret eden Şii gruplar ve protesto gösterileri için meydanlarda toplanan kalabalıklar yoluyla H1N1 virüsünün yayılmasından endişe ediyoruz'' dedi.

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sağlık Bakanlığı sözcüsü Halis Kadir ise H1N1 virüsünün ülke genelinde yayılmasını engellemek üzere, halkı bu konuda bilinçlendirmek için televizyon programları hazırladıklarını bildirdi.

Kadir, ''Ayrıca bölgede dağıtılması için konuyla ilgili 10 bin adet broşür bastırdık'' dedi.

Halis Kadir, Süleymaniye'de H1N1 virüsünden etkilenen bir kişinin hayatını kaybettiğini doğrulayarak, virüsün yayılmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

Domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne, Ocak ayından itibaren Ürdün, Yemen ve Filistin'de rastlanmıştı. Yemen'de virüs sebebiyle 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, Filistin'de ise ölenlerin sayısı 14'e yükselmişti.

aa


Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,808 µs