En Sıcak Konular

3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili açıklama

22 Ocak 2013 12:36 tsi
3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili açıklama Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili olarak, ''Örgüt içi hesaplaşma mıdır, yoksa ekonomik bir kavganın sonucu mudur ya da başka bir şey midir... Ama örgütle ilgili kendi içinde bir şey gibi görünüyor'' dedi.

Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti'nin Anayasa'nın idare bölümü için önerilerinde yer alan ''Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde ayrımcılık yapılamaz'' hükmünün 'kamuda türban serbestisinin önünü açtığı' yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine Bozdağ, ''En son şeklini bilmiyorum. Detaylarına tam vakıf değilim'' diye konuştu.

Bozdağ, bir gazetecinin ''Paris'teki cinayetler ile ilgili tutuklanan bir kişi PKK'lıymış'' şeklindeki sözleri üzerine, ''Şu anda ortaya çıkan bilgiler, emareler, terör örgütünün kendi içinde bir olay olduğu gibi yansıyor ama bu ne kadar doğru ne kadar eğri, başka bir ihtimal var mı yok mu? Bütün bunlar soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır. Şu anda bu konuyla ilgili haberler var ama bunun ne kadarı gerçek bilgiyi yansıtıyor, o bu soruşturma sürecinde ortaya çıkacaktır'' şeklinde konuştu. Bozdağ, ''Benim kaanatim, örgüt içi hesaplaşma mıdır, yoksa ekonomik bir kavganın sonucu mudur ya da başka bir şey midir... Ama örgütle ilgili, kendi içinde bir şey gibi görünüyor'' sözlerini sarf etti.

''Fransa'daki infazlar ile İmralı görüşmelerinin bir müddet devam etmemesi haberleri doğru mu?'' sorusuna Bozdağ, ''Rivayetler üzerine konuşmayı doğru bulmam. Paris'te olan cinayetler ile ile ilgili ortada pek çok rivayetler var'' dedi.

Bozdağ, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ''sürece koordinatör atansın'' sözlerinin sorulması üzerine, bu ifadelerin Demirtaş'ın kendi görüşü olduğunu belirtti.

''Anayasa'da Diyanetle ilgili bölüm vardı'' sözleri üzerine ise Bozdağ, ''O konuyla ilgili öneriyi arkadaşlarımız verdi. Diyanet Anayasa'da her zaman var. Yeni öneride de Diyanet İşleri Başkanlığı Anayasa'da yer alan bir Anayasal kurum olma özelliğini koruyacak'' diye konuştu.

Bekir Bozdağ, ''Dünkü MYK'da Anayasa'nın görüşüldüğü ve Başbakan'ın bu süreçten çok da umutlu olmadığını söylediğine'' ilişkin haberlerin sorulması üzerine, ''Dün MYK'da Anayasa görüşülmedi. Dolayısıyla 'MYK'da görüşüldü, konuşuldu' üzerine söylenenlerin hepsi asılsız'' dedi. Bozdağ, ''Öncesinde bir toplantı yapıldığı...'' denilmesi üzerine, ''O ayrı ama onun dışında bizim sunacağımız öneriye dair bir değerlendirme yapıldı fakat Anayasa sürecine ilişkin dediğiniz anlamda kimse ima yoluyla bile cümle kullanmadı'' diye konuştu.

''ÇHD Başkanı'nın gözaltına alınması olayı'' ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bozdağ, şunları kaydetti:

''Bir konuda iddia, suç isnadı varsa, onlarla ilgili görevli ve yetkili makamların soruşturma yapması, Anayasal ve yasal vazifeleridir. Herhangi suça dair ihbar, şikayet geldiği zaman 'ben buna bakamam' diyemez. Bunu inceleyeceklerdir, soruşturacaklardır, bu adli bir soruşturmadır. Sonucunda ne çıkacak hep beraber göreceğiz. Şu anda soruşturma devam ediyor. (Kapıların kırılması) o neden öyle yapıldı onu bilmiyorum. Ama kaç bölme içerisinde demir kapılar, çelik kapılar olması size normal, makul geliyor mu? Bir dairenin içerisinde bu kadar çelik kapı, bu kadar çelik bölme, bunlar... Biraz da o çelik kapıların ne işi varmış orada, biraz da ona bakmak lazım, içinde ne var ona bakmak lazım. Arama kararı verildiği zaman, arama kararını kim veriyor? Mahkeme veriyor. Mahkemenin kararı çerçevesinde bu arama kararını yapanlar usule ve kanuna uygun bir şekilde yapıyor. Diyelim usul ve kanuna aykırı bir şey varsa bunu zaten soruşturma sürecinde ilgililer dile getirecektir. Bazı soruşturmalar ile ilgili zaman zaman kamuoyunu yanıltan açıklamalar yapılabiliyor. Bu konuyla ilgili itirazı olanlar elbette savcılara ve dava açıldığı zaman mahkemeye itirazlarını ileteceklerdir. Adli bir soruşturma süreci işliyor ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun koyduğu usuller çerçevesinde bir soruşturma yürütülüyor. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz.''

Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır'daki cenaze töreni konusunda savcıları görev çağırması ile ilgili görüşünün sorulması üzerine, ''Herkes ihbar ve şikayette bulunabilir. Çünkü bizim Ceza Muhakemesi Kanunu'nda herkese ihbar ve şikayette bulunma imkanı getiriliyor'' dedi.

aa

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,597 µs