En Sıcak Konular

Van'da KCK davası başladı

22 Ocak 2013 11:22 tsi
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da tutuklu yargılandığı KCK davası, duruşma salonuna dönüştürülen Van'daki cezaevi spor salonunda başladı.

Van'da 7 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik yapılan operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, eski BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş, Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler'in de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 10'u tutuklandı. Yapılan soruşturma sonrası KCK şüphelileri hakkında hazırlanan iddianameyle "örgüt üyeliği" suçundan Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Duruşma salonunun yetersiz olduğunu gerekçe gösteren ve mahkemenin talebini kabul eden Cumhuriyet Başsavcılığı, adliye binası olarak kullanılan Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumların spor yaptıkları salonu, duruşma salonuna çevirdi. 2 hafta boyunca yapılan hazırlıklarda boyanan ve yerleri döşenen duruşma salonuna ses sistemi kurulurken, salonun yerleştirilen 200 sandalye ve masa, beyaz örtülerle kaplandı.

Davanın ilk duruşması bugün başladı.

Yaklaşık 100 avukatın müdahil olduğu duruşmayı, CHP'li ve BDP'li bazı milletvekilleri, yurt dışı ve yurt içinden sivil toplum örgütleri ve sanıkların yakınları da izledi.

Duruşma için aralarında Belediye Başkanı Kaya, Özalp Belediye Başkanı Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Sayan, BDP İl eski Başkanı Caniş, Van Belediye Başkan Yardımcısı Güler'in de bulunduğu 10 tutuklu, sabah saatlerinede geniş güvenlik önlemleri altında adliye binası olarak kullanılan Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne getirildi.

Tutuklu sanıklar binanın arka tarafından içeri alındı. Daha dönce cezaevinde sakal bırakan sanıkların bu duruşmaya gelirken, tıraşlı oldukları ve kravat taktıkları gözlenirken, Belediyle Başkanı Kaya'nın ise zayıfladığı dikkati çekti.

Cezaevi karşısındaki boş araziye çadırlar kuran BDP'liler, buradan duruşmayı takip etmek için geleceklere çay ve çeşitli ikramlarda bulundu. Sanıklar geldiği sırada BDP'lilerin adliye binası olarak kullanılan cezaevi çevresinde olmadıkları görülürken, duruşmanın başlayacağı saatlerde toplanacakları belirtildi.

cnnturk



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs