En Sıcak Konular

''Fransa'dan resmi bir bilgi yok''

18 Ocak 2013 20:36 tsi
''Fransa'dan resmi bir bilgi yok'' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Paris'te işlenen cinayetlerle ilgili Fransız makamlarının yürüttüğü soruşturmaya ilişkin henüz resmi bir bilgi gelmediğini bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Sözlerinin başında, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, Birand'ın, ''aydın namusuna sahip insan'' olduğunu vurguladı.

Çelik, Birand'ın cenazesine hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, partiyi temsilen de kendisinin katılacağını bildirdi.

Diyarbakır'da dün, Paris'te öldürülen 3 kadın için düzenlenen cenaze merasimleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çelik, şöyle konuştu:

''Genel olarak sağduyunun hakim olması, herkesin hassasiyetle davranmış olması son derece sevindiricidir. Demek ki istendiği zaman olabiliyormuş. Biz dün orada bir olay çıkmamış olmasını, hiç kimsenin burnunun kanamamış olmasını, kamu mallarına bir zarar verilmemiş olmasını önemsiyoruz. Bunu önemle not ediyoruz. Orada devlet, polis üzerine düşeni yapmıştır. Vatandaş da orada sağduyusunu ortaya koymuştur. Bu da son derece memnuniyet vericidir. Demek ki istendiği zaman barışçı büyük toplantılar yapılabiliyor.''

Kimsenin kanının dökülmediği bir toplum istiyoruz

Terörün sona ermesine yönelik süreç çerçevesinde son dönemde hız kazanan gelişmelere de değinen Çelik, ''Bu konuda kararlılığımız vardır, gayretimiz vardır. Huzurun, kardeşlik ortamının her tarafa hakim olması; çoğulcu bir yapı içinde herkesin kendi farklılıklarını koruyarak ortak paydalarda yaşaması ve paylaşımcı bir toplum olmamız çok önemsediğimiz bir şeydir. Kimsenin kan dökmediği, kimsenin kanının dökülmediği bir toplum istiyoruz. Bu kan, bu gözyaşı dursun ve bununla ilgili çok önemli bir iklim yakaladığımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

Hükümetin bunu çözmeyi istediğini ve uzun süredir çaba harcadığını vurgulayan Çelik, birilerinin bunu sabote etmeye çalışmamasını istedi. Çelik, ''Eğer bu mesele çözülürse, bunu şerefi, buna katkı sağlayan herkesin şerefi olacaktır. Eğer çözülmezse kayıp 75 milyonun, hepimizin olacaktır. Kimseyi, Türkiye'nin iyi yerde olmasını istemeyenleri sevindirmeyelim'' dedi.
 
Fransa'daki cinayetler

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Sözcüsü Çelik, Paris'te işlenen cinayetlerle ilgili Fransız makamlarının yürüttüğü soruşturmaya ilişkin henüz bu ülkeden resmi bir bilgi gelmediğini ifade etti.

Çelik, şunları söyledi:
''Türk hükümetine Fransız hükümetinden bildirilmiş henüz resmi bir bilgi yoktur. Zaman zaman Fransız polisine dayanarak medyamızda haberler çıkıyor. Bakıyorsunuz başka bir medya mensubu 'Türk medyasında böyle bir haber çıktı ama ben bunları duyunca hayret ediyorum' falan diyenler oluyor. Fransız makamları tarafından net, açık ve herkesin 'tamam işte budur' diyebileceği bilgiler gelmeden bu konuda söylediklerimiz ve söyleyebileceklerimiz sadece öngörülerimizden ve tahminlerimizden ibarettir. Dolayısıyla henüz böyle resmi, elimizde Fransız makamlarından Türk makamlarına, hükümete bildirilmiş resmi bir açıklama yok.''

aa

Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs