En Sıcak Konular

Günay, Taksim Gezi Parkı ile ilgili konuştu

18 Ocak 2013 16:13 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ressam Burhan Doğançay için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Günay, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Taksim Gezi Parkı'nın yerine Topçu Kışlası'nın yeniden yapılmasıyla ilgili projeyi reddettiği yönündeki haberlere ilişkin, ''Bu eserin dışında başka bir yapının oraya yapılması koruma mevzuatına göre şu anda mümkün değil ama yeniden yapılanma için eldeki bilgi ve belgeler de kurulun kararına göre yeterli bulunmadı'' dedi.

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Taksim Gezi Parkı'nın yerine Topçu Kışlası'nın yeniden yapılmasıyla ilgili projeyi reddettiği yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine Günay, Topçu Kışlası projesinin önemli bir proje olduğunu söyledi.

Günay, bir başvuru üzerine, ellerindeki resimler, fotoğraflar ve çeşitli belgelerle kurul olarak, burada tarihi bir eser bulunduğunu tescil ettiklerini belirterek, ''Bu eserin dışında başka bir yapının oraya yapılması sanırım koruma mevzuatına göre şu anda mümkün değil ama rekonstrüksiyon dediğimiz yeniden yapılanma için şu anda eldeki bilgi ve belgeler de kurulun kararına göre yeterli bulunmadı. Taksim Meydanı, Gezi Parkı ve bütün bölgedeki yapılaşmayla uyumlu bir proje geliştirilirse kurulumuz yeniden değerlendirecek'' bilgisini verdi.

''Hrant Dink cinayetinin perde arkasının ortaya çıkmasını diliyorum''

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yarın gazeteci Hrant Dink'in öldürülüşünün 6. yılı olduğunu hatırlatarak, bu olaydan duyduğu üzüntüyü ve acıyı paylaşmak istediğini belirtti.

Dink'in, Türkiye'nin yetiştirdiği ''güzel evlatlar''dan biri olduğunu dile getiren Günay, şunları söyledi:

''Hrant Dink, hunhar, acımasız bir cinayete kurban gitti ve hala bütün derinliğiyle bu cinayetin perde arkasını öğrenebilmiş değiliz. Türkiye'de bir dönem ne kadar kanlı ve karanlık tuzaklar kurulduğunun sadece çarpıcı işaretlerinden biri. Bu vefat yıl dönümünde yeniden bu hunhar cinayetin perde arkasını bütün açıklığıyla ortaya çıkmasını, ülkemizde bundan sonra barışı, esenliği, bir arada yaşama bilincini zedeleyecek hiç bir davranışın olmamasını bütün kalbimle diliyorum.''

AA



Bu haber 1,045 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,141 µs