En Sıcak Konular

CHP'li Hüseyin Aygün'den hodri meydan

18 Ocak 2013 16:09 tsi
Öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretine gitiği için eleştiri oklarına hedef olan CHP'li Aygün, açıklama yaptı.

CHP'li vekillerin eleştirilerinin kendisini yaraladığını söyleyen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Partiden gönderilmemi isteyenlere Tunceli'deki son seçim sonuçlarını hatırlatırım" diye cevap verdi.


Aygün, tepkilere ayaklandığı için öldürülen Seyid Rıza'nın idamdan önce söylediği "Ayıptır, zulümdür, günahtır!" sözleriyle karşılık verdi.

Aygün 1913'te Anadolu'daki Rumlarla ilgili tanıttığı bir kitap ve geçtiğimiz günlerde öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmasını eleştiren CHP'li milletvekillerine Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi.

CHP'NİN 2007'DE TUNCELİ'DEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIĞI HATIRALARDADIR

Türkiye Kamuoyuna, CHP sevdalılarına ve Dersim halkına zorunlu bir açıklama:

"Son haftalarda sosyal medyada tanıttığım bir kitaba dair ve Sakine Cansız'ın ailesine yaptığım taziye ziyareti nedeniyle başta başbakan Erdoğan olmak üzere milliyetçilik rüzgarından beslenen bazı çevrelerin çok haksız ve maksatlı eleştirilerine uğradım; bu kampanyaya üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partili bazı milletvekili arkadaşlarımın dahli ve basın önünde şahsıma karşı kimi beyanları beni ziyadesiyle yaralamıştır; basın önünde arkadaşlarıma cevap vermem; bizim iç işimiz içimizde konuşulur; ancak haksız bazı söz ve eylemlere cevap vermem zorunludur; Benim "CHP'li olmadığımı";"partiden gönderilmem gerektiğini" söyleyen milletvekili arkadaşlarıma Tunceli'deki 2011 seçim sonuçlarına tekrar bakmalarını öneririm;PKK'nın baskıları altında başlayan kampanyamızın yüzde 60'ya yakın oy çoğunluğuyla sonuçlandığını; seçildikten sonra da CHP'yi kırlarda, ilçelerde,dağ başlarında, mezralarda anlattığm için mesela Ovacık'ın en yüksek noktasındaki arıcıların sorunlarını dinlemeye gittiğim için PKK'nın hedefi olduğumu da kamuoyu iyi bilmektedir; bir önceki 2007 seçimlerinde CHP'nin Tunceli'den milletvekili çıkaramadığı sanırım hatırlardadır; ben bu partiye bağlıyım; amacım partimizin daha da güçlenmesi ve iktidarıdır;ancak bu partide daha sol isimlerden biri olarak var olduğumun da bilinmesini isterim; tanıttığım kitap 1913'ten itibaren Rumlara yapılanları anlatır; bu dönemin sorumlusu herhalde Atatürk ve arkadaşları değildir; 1.Dünya Savaşı sırasında Anadolu'da yaşanan korknç zulümleri Kurtuluş Savaşı'mızla ilişkilendirerek benim sözlerimi çarpıtanları anlamıyorm kötüniyet taşıyan eleştirileri zaten kabul etmem; Dido Sotiriyu'nun romanının adının bile Türk-Rum kardeşliğini anlattığını bilmem söylememe gerek var mı?

BAZI KONULAR SİYASET DIŞIDIR

"Benden Selam Söyle Anadoluya"; yazarının 1982'de "Türk-Yunan Dostluğu" adına Abdi İpekçi Ödülü aldığını da hatırlatıyorum; son sözüm de taziyeye dair: Bazı konular vardır siyaset dışıdır; ölenle birlikte "suçu", "günahı" da "ölür", aileye taziyeye gitmek ne zamandan beri siyasetin konusu oldu? Paris cinayetleri sadece 3 kadının yaşamına son vermemiş; Türkiye'nin barış arayışını da hedeflemiştir; durmadan propagandasını yaptığınız "anaların gözyaşına" saygınız bu mudur? Yoksa Tuncelili ana "ana" mı değildir? Bunu diline dolayan başbakan Tayyip Erdoğan ve onunla aynı düşünceye sahip olanlara son sözüm şu: Ayıptır, zulümdür, günahtır!



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs