En Sıcak Konular

CHP'nin 'Adalet Mitingleri'nin tarihi belli oldu

18 Ocak 2013 15:16 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ''Adalet Mitingleri''nin ilkinin 26 Ocak'ta Adana'dan başlayacağını ve tüm bölgelerde yapılacağını bildirdi.

Tezcan, partisinin Adana İl Başkanlığı'nda Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı'nın da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin son dönemde demokrasinin ve demokratik örgütlenmelerin doğrudan doğruya iktidar eliyle dönüştürülmeye, tasfiye edilmeye çalışıldığı bir süreç yaşadığını ileri sürdü.

Demokratik kitle örgütleri ve sendikal örgütlerin kendilerini karşılamalarını önemsediklerini belirten Tezcan, ''Çünkü iktidar yandaş sendikalar, yandaş sivil toplum yaratma konusunda son 10 yılda çok ciddi adamlar attı'' dedi.

Bu düzenin adaletsiz olduğunu, partisinin adında adalet olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, milletin kendisine 10 yıllık iktidarında tanıdığı yetkiyi kötüye kullandığını öne süren Tezcan, ''10 yıllık devri iktidarında adaletsiz bir düzen yaratmıştır. Bu düzen adaletsiz. Ekonomik, toplumsal ve siyasal düzen adaletsiz. Günlük hayat adaletsiz. Hayatın içerisinden adaleti çekip çıkardılar, baskıyı ve zulmü soktular. İşte onun için bu adaletsizliğe karşı artık 26 Ocak'ta Adana'dan başlamak üzere bütün Türkiye'de 'adalet istiyoruz' diyeceğiz, adalet çığlığının işaret fişeğini siz buradan Türkiye'ye yakacaksınız'' diye konuştu.

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Tezcan, ''Bu düzene sizlerle birlikte 'dur' diyeceğiz ve önüne geçeceğiz. CHP iktidarı gelecek sosyal devleti de tesis edecek, sosyal adaleti de yeniden kuracak'' ifadesini kullandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kapatılmak istendiğini de öne süren Tezcan, ''CHP olarak buna müsaade etmeyeceğiz'' dedi.

 AA



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,879 µs