En Sıcak Konular

Ahmet Türk'ten ilginç mesaj

18 Ocak 2013 14:53 tsi
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Paris'te infaz edilen 3 PKK'lı kadının Diyarbakır'da yapılan cenaze törenlerini köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

Diyarbakır’da beyaz mesaj!

Paris’te infaz edilen PKK’lı 3 kadının cenaze törenleri Diyarbakır’da yapıldı.

Suikastın İmralı sürecine denk gelmesi, öldürülenlerden birisinin de PKK’nın kurucusu ve örgütün Avrupa’daki para trafiğinin kilit ismi Sakine Cansız olması nedeniyle törene ilgi büyüktü. “3 kadın teröristin” cenazesine bu şekilde sahip çıkılması, üzerinde bolca düşünülmesi gereken bir husus.

Diğer yandan cenazelerin korkulduğu gibi provokasyonlara yol açmaması, katılan on binlerce insanın “siyah ve beyaz“ giyinmesi ve verilen sağduyu mesajları da dikkat çekiciydi...

Siyah yası, beyaz ise barışı temsil etmesi için kullanılmış. Kadınlar beyaz tülbent, erkekler de çoğunlukla beyaz atkı tercih etmişler...

Yani başlarından vurularak infaz edilen PKK’lı 3 kadının yas töreni bir nevi “barışa destek mitingi“ haline geldi.

Demek ki, örgütün yönlendirme kapasitesinde olan kitleler de barış istiyor. “Analar artık ağlamasın“ istiyorlar. Bunu da muhtemel bir “örgüt içi infaz“ sonrası ortaya koyuyorlar.

Demek ki, samimiyetle esen barış rüzgârı birileri tarafından sabote edilmezse, provokasyonlara kurban verilmezse sonuca doğru mesafe katetmek mümkün.

BDP, Diyarbakır’da önemli bir sınav verdi. Hem taban üzerindeki etkisini hem de sürece ilişkin samimiyetini ortaya koydu. Bakalım giderek büyüyen umut bulutları arzu edildiği gibi barışı yeşertecek yağmura dönüşecek mi?

İmralı sürecinde Kandil’i bombalamak!

Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır’daki törende yaptığı konuşmada ilginç bir çıkış yapıyor:

“Barış için hassasiyetten bahsedenler, Kandil’i bombalıyor.” Türk, İmralı ziyaretini gerçekleştiren ve İmralı sürecine ilişkin Öcalan’ın ilk mesajlarını alan isim olduğu için bu sözleri önemli.

Üstelik bulunduğu camiada “ak saçlı akil adam“ kimliğine sahip. Ancak bu sözleri yanlış beklentileri ve geçmiş başarısız süreçleri emsal alan bir yaklaşımın göstergesi...

PKK, silahlı militanlarını Türkiye topraklarında bulundurduğu, ateşkes ilan etmediği ve terör çalışmalarına son vermediği sürece, operasyonlar devam eder ve etmeli de.

PKK’nın Çukurca baskınına bakın. İmralı süreci başlamış olmasına rağmen 100’ü aşkın terörist bir karakola baskın yapmaya çalıştı. 14 kayıp verip çekildiler.

Barış süreci samimiyet varsa başarılı olur. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi “güvenlik birimlerini zaafa uğratmak ve örgütü yeniden yapılandırmak” amaçlı görülürse hata edilir.

Bunun önüne geçilmesi de sürece ilişkin kararlı ve samimi adımlar atarken devleti zaafa düşürecek güvenlik boşluklarına izin vermemekle mümkün olur.



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,629 µs