En Sıcak Konular

CHP vekillerden Çağdaş Hukukçular'a destek

18 Ocak 2013 14:28 tsi
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, DHKP-C'ye yönelik operasyonlar kapsamında arama yapılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) binasına geldi.


     ÇHD Genel Merkezi ve Ankara Şubesi'nin bulunduğu Sıhhıye'deki İlkiz sokağa gelen CHP milletvekilleri ile İnsan Hakları Derneği (İHD), Ankara Barosu gibi bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri basın açıklaması yaptı.
     İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, arama kararında, derneğin genel merkezi ve şubelerinin hangi sebeple arandığına dair bir gerekçeye rastlanamadığını öne sürdü. ''Bu hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemiz devam ediyor'' diyen Türkdoğan, avukatların hukuk güvenliğinin kalmadığını iddia etti.
     ÇHD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Bafra da örgüt soruşturması iddiasıyla aydınlığı arayanların üzerine gelindiğini ileri sürerek, ''Her gün adliye binalarında özel mahkemeler önünde savunma yapan ve adalet arayan arkadaşlarımız hakkında verilen arama kararları hukuksuzdur, yasa dışıdır. Arkadaşlarımız derhal salıverilmelidir'' diye konuştu.
     CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ise ÇHD'nin 1970'lerden bu yana halkın hukuk mücadelesinde en ön saflarda yer aldığını savunarak, aramanın kişilere yönelik olmasına rağmen dernekte yapıldığını iddia etti.
    
     -''Güzel şeyler konuşacağız''-
   
     CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Paris'te öldürülen kadınlardan Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunması nedeniyle kendisiyle görüşeceğini hatırlatarak, ''Ne konuşacaksınız'' diye sorması üzerine, ''Güzel şeyler konuşacağız. Kötü bir şey olmaz. İnsan olmanın, insan kalmanın soruşturmasının olmaması lazım'' dedi. 

A.A.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs