En Sıcak Konular

Elitaş: Terör örgütü, silahlarını bırakmalı

18 Ocak 2013 13:30 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, terör örgütünün silahlarını susturmasının yetmeyeceğini, silahlarını bırakması gerektiğini kaydetti.

Elitaş, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Türk basının çok değerli isimlerinden birini kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Elitaş, ''Allah'tan rahmet diliyorum, kederli ailesine sabırlar diliyorum, basın camiasına başsağlığı temenni ediyorum. Gerçekten o yaşına rağmen genç bir insan gibi haberleri sunmak, evde sanki içimizden biriymiş gibi bizimle beraber olabilmek ve 25 yıldır basında önemli bir yer tutan 32. Gün Programı'nı sürdürmek herkese nasip olan bir iş değildir. Önemli bir basın mensubuydu'' dedi.

Elitaş, ''Diyarbakır'daki cenazede sağduyu hakimdi. Bundan sonraki süreci değerlendirebilir misiniz?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Sağduyunun hakim olması bizim için önemli, sevindirici bir husus. Bundan önceki süreçte farklı şekilde ortamlar ortaya çıkmıştı. Bu da Türk kamuoyunu rahatsız etmişti. Gelen cenazelerle ilgili yapılan törenlerde herhangi bir olayın çıkmaması, süreçte çok önemli bir gösterge, olumlu adımların da beraberinde geleceğini gösteren bir durum.

Terör örgütü, silahlarını bırakmalı; susturmak değil, silahlarını bırakmalı. Demokratik bir ortam içerisinde her türlü mesele konuşulmalı, siyasette değerlendirilmeli, TBMM'de değerlendirilip çözüm üretilmeli. Meselenin başka şekilde şiddetle, terörle çözülme imkanı mevcut değildir.''

aa

 

Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,035 µs