En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan Mali çıkışı

18 Ocak 2013 12:26 tsi
Davutoğlu'ndan Mali çıkışı Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Mali'de tek taraflı müdahalelere karşı olduklarını belirterek, yürütülen çalışmaların BM çatısı altında olması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk moderatörlüğündeki AA Editör Masası'na konuk olarak, AA'nın yurt dışı temsilcileri ve birim editörlerinin Türkiye, bölge ve dünya gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, Suriye halkının haklı taleplerini dile getirmekten kaçınmaması ve büyük bedeller ödemesine rağmen geri dönmemesinin takdir edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Davutoğlu, şöyle konuştu:
''Aslında Suriye'ye destek verdiği düşünülen ülkeler de dahil olmak üzere hemen hemen tüm uluslararası toplum Beşşar Esed rejiminin değişeceği konusunda ortak bir kanaate ulaşmış gibi.
Burada esas ihtilaf konusu olan nasıl, ne zaman ve sonrasında ne olacağı.''

Geçiş sürecinde ''eli kana bulaşanların'' bulunmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, '' Suriye halkı ve ülkelerin büyük çoğunluğunun, Arap Birliği ve İİT'nin, geçiş sürecinde eli kana bulaşanların bir rol üstlenmemesi yönünde bir tutumu var. Biz de bu tutumun bir parçasıyız'' dedi.

Davutoğlu, kendi halkına zulmedenlerin aktif ve ikna edici bir reform sürdürmelerinin ve bunuSuriye halkına kabul ettirmelerinin mümkün olmadığının altını çizdi.

Mali için İİT'ye olağanüstü toplantı çağrısı
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa'da işlenen cinayetlerin bir an önce aydınlatılması gerektiğini belirterek, bunun aydınlatılmasının hem terörü destekleyen hem de terörü enstrüman olarak kullanan çevrelerin ortaya çıkarılması açısından önemli olduğunu vurguladı.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Mali'de tek taraflı müdahalelere karşı olduklarını belirterek, yürütülen çalışmaların BM çatısı altında olması gerektiğini belirtti. Davutoğlu, İİT Yürütme Komitesi'nin, ülkeleri Mali gündemli olağanüstü toplantıya çağırması konusunda resmi girişimde bulunduklarını söyledi.
 
Ahmet Davutoğlu, Irak'taki gelişmelerin Türkiye'nin endişe kaynağı olduğunu belirterek, ülkede bir çatışma ortamı olduğunu, dünkü saldırılarda yaralanan Iraklıların tedavi için Türkiye'ye getirilmekte olduğunu kaybetti.
 
İsrail'den beklentimiz net
 
Davutoğlu, İsrail'in bir mektupla Türkiye'den özür dileyeceği yönündeki iddialarla ilgili, bu türden metinler üzerinde daha önce çok çalışanların olduğunu ancak Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için beklentilerinin açık ve net olduğunu söyledi.

aa


Bu haber 1,049 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs