En Sıcak Konular

2016'ya hazırlık kampı

17 Ocak 2013 14:53 tsi
2016'ya hazırlık kampı İflah olmaz dediler...Bir haftada "tedavi oldu"! İşte mucize kürün sırrı!

Senatör Rand Paul'ün ismi 2010 yılından beri Amerikan siyasetinde dikkat çekenler listesinin başında geliyor. Cumhuriyetçi Parti'nin merkez adaylarına karşı Çay Partisi'nin ortaya koyduğu en güçlü senatör adaylarından biriydi. Çay Partisi adayı olarak Cumhuriyetçi Parti merkez yönetiminin muhalefetine rağmen Kentucky Senatörü seçilen Paul, libertaryan aday Texas Milletvekili Ron Paul’un oğlu. ABD Kongresi'nde yaptığı "aykırı" çıkışlar ile bilinir.  Örneğin:


* Başkan Barack Obama 2009 yılı için İsrail'e yapılacak 2.77 milyar dolar ve sonraki 10 yıl için de 30 milyar dolarlık bir yardımı onayladı. Tea Party üyelerinden Cumhuriyetçi Parti üyesi senatör Rand Paul artık bunun sonlanması gerektiğini söylüyor. CNN'e konuşan Paul, "Bu yardımı daha fazla yapamayız" dedi." 


* Senato lideri Harry Reid, İran’a yeni ambargolar getiren yasa tasarısını kısa sürede ve oy birliğiyle geçirme hedefi, Senato’nun aykırı üyesi Cumhuriyetçi Partili Kentucky Senatörü Rand Paul’a takıldı. Senatör Paul, tasarıya, İran’a karşı her hangi bir askeri harekatın Kongre’nin onayı ile gerçekleşebilme şartı önergesi verdi.

Peki bu aykırı isim bizi neden ilgilendiriyor? Çünkü kimi başkentlerde Obama sonrası dönemin hazırlıklarının şimdiden başladığını göstermek için mükemmel bir örnek de, ondan. Liberter kanadın temsilcisi olarak İsrail'e ABD yardımının kesilmesi konusunda kendi içinde tutarlı bir görüş belirtse de, bu onu çiçeği burnunda Savunma Bakanı Chuck Hagel gibi İsrail-karşıtı gibi damgalanmasına sebep olmadı. Büyük ihtimalle İsrail lobisinden kimse onu ciddiye almamıştı. Taa ki geçen haftaya kadar.  2016 Başkanlık seçimleri için ismi Cumhuriyetçi Parti'den aday olarak geçmeye başlayan bu ismin bir haftada  mucizevi bir şekilde "İsrail-karşıtlığından" "İsrail-taraftarlığına" nasıl geçtiğini inceleyeceğiz.

Söz konusu müstakbel 2016 başkanlık seçimi adayı, bir evanjelist aktivist tarafından düzenlenen ve onlarca evanjelist kanaat önderi ve çeşitli Cumhuriyetçi iş adamının eşlik ettiği bir turla İsrail'e götürüldü. Bir hafta boyunca yanında evanjelistler, kutsal toprakları gezdi, ağlama duvarında resim çektirdi, İsrail'in sağ siyasetini temsil eden çeşitli isimlerle görüştü ve son olarak Başbakan Netanyahu ile bir araya geldi. Tur boyunca karşılaştığı bazı sıkıntılar yüzünden şakayla karışık geziye "Bela Turu" adını vermiş olsa da, Rand bir haftalık İsrail ziyaretinden memnun kalmış olmalı ki, geldiğinde yaptığı açıklamalar ile herkesi şaşırttı.

1- Büyük ABD şehirlerine İsrail'deki Demir Kubbe benzeri bir füze kalkan sistemi ile korunması gerektiğini söyledi. " 'Demir Kubbe'nin nasıl işlediğini gördüm. Çok etkileyiciydi" diyerek İsrail savunma sistemini övdü.

2- İsrail devletinin yürüttüğü yasadışı yerleşim planlarına "Eğer bana İsrail'de nereye inşaat yapılmalı diye sorulsa, yanıtım, beni ilgilendirmez olur" diyerek destek verdi, Kudüs'teki yerleşim planlarına muhalefet eden ABD yetkililerini de eleştirmeyi unutmadı.

3- ABD'nin İsrail'e desteğini kesmesi önerisini ise şu sözlerle "akladı": "Eğer İsrail verdiğimiz desteğe daha az bağımlı olsaydı, daha serbest hareket edebilirdi. Kendisini savunması için bize dizlerinin üzerinde gelmesine gerek olmadığını düşünüyorum" Ayrıca İsrail'e verilen maddi desteğin hemen kesilmesi gerekmediğini, sadece ABD bayrağını yakan ülkelere bu kesintinin derhal uygulanabileceğini de sözlerine ekledi. O ülkeler için de örnek olarak "Filistin ve Mısır"ı gösterdi.

Paul'e gezisinde eşlik eden Cumhuriyetçiler ve evanjelistler onun İsrail gezisinde gösterdiği performanstan o kadar memnun kalmış olmalılar ki, yaptıkları açıklamalarda Çay Partisi'nin bu liberter ismini öve öve bitiremediler.

Kimbilir söz konusu bir haftalık "Bela Turu"  "İsrail karşıtı" Savunma Bakanı'na da uygulanır, yakın zamanda...

Fakat iyibilgi olarak bizim bu geziye dair esas aklımıza takılan şey, şu hatıra fotoğrafı oldu:




Netanyahu'nun arkasındaki resme dikkat...

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 2,650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs