En Sıcak Konular

'Şahinkaya mahkemeyi kandırdı!'

17 Ocak 2013 12:43 tsi
12 Eylül davasının müdahil avukatları, Şahinkaya'nın ayakta tedavi olduğu ve sadece duruşmalar için GATA'ya yattığının belgelenmesi üzerine, sanığın tutuklanmasını ve duruşmalara getirilmesini istedi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 12 Eylül darbesi davasının görülmesine bugün devam ediliyor.
Bugünkü 10. duruşmaya, sanıklar, dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. CumhurbaşkanıKenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkayatelekonferans yöntemiyle de katılmayacak.

Müdahil avukatlardan Fikret Babaoğlu, sanıkların neden duruşmaya gelmediğini bir kez daha sordu.

"Tahsin Şahinkaya ayakta tedavi gördüğü halde 'Benjamin Button' rolü oynayarak yatalak hastaymış gibi ifade veriyor. özellikle Şahinkaya'nın tutuklanması gerekiyor."

Müdahil avukat Ömer Kavili de bu davanın tarihi bir dava olduğunu, acı çektirilen halkın davası olduğunu söyledi ve "Gerçek bir yargılamanın sanıkların karşımıza getirilip yaptıklarıyla yüzleşmesiyle gerçekleşeceğini düşünüyoruz" dedi.

Müdahil avukatlar mahkemeye şöyle bir dilekçe sundu:

"İstanbul GATA'dan gelen yazıya göre, sanıklardan Şahinkaya'nın hastanede yatmadığı ayakta tedavi gördüğü anlaşılmıştır. Buna rağmen sanık yatakta ifade vererek mahkemeyi ve biz müdahil avukatları kandırmıştır. Dolayısıyla Şahinkaya'nın tutuklanmasını ve sanığın mahkemeye getirilmemesi yönünde rapor veren üniversite görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz."

MAHKEME ARAÇ DA TEMİN ETTİ!

İstanbul GATA'dan telekonferans sistemini kuracak mahkeme olan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazı ile Şahinkaya'nın tedavisinin ayakta yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Yazıda şu ifadeler yer alıyordu:

"Adı geçen şahsın tedavisi ayakta devam etmekte olup hastanemizde yatmamaktadır. Ancak yukarıda belirtilen (görüntülü ve sesli iletişim tekniği) işlemlerin yapılabilmesi için gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır."
Mahkemeye sunulan Adli Tıp raporunda da iki sanığın sağlık durumları ve yaşları gereğince duruşma salonuna getirilmesinin mümkün olmadığı yazıyordu:

"Sağlık ekipleriyle birlikte getirilmeleri dahi, sağlıkları açısından, uzun süre efor harcamak zorunda kalacak olmalarından dolayı zararlıdır, hayati tehlikeleri vardır."

Dosyaya giren bir diğer belgede de Şahinkaya'nın telekonferans sistemi ile ifadesinin alınması için kendisine üç gün araç tahsis edildiği ifade edildi.

"DÖNEMİN HÜKÜMETİ DE YARGILANMALI"

Avukat Engin Cinmen de söz alarak mahkemenin aktif yargılama yapması gerektiğini söyledi.

Cinmen, "O dönemin hükümeti de yargılanmalıdır. Ve Ergenekon davasında olduğu gibi siyasi irade savcının önünü açmalıdır" dedi.

"Ayrıca, Mustafa Asım Hayrullahoğlu'nun öldürülmesine ilişkin, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr.Şebnem Korur Fincancı ile eski askeri yargıç Necip Abay'ın tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum."

Duruşmaya 13:45'e kadar ara verildi. (Bianet)

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,598 µs