En Sıcak Konular

FBI'dan Türkiye'ye kimyasal silah eğitimi

17 Ocak 2013 10:18 tsi
FBI'dan gelen 6 uzman, Türk güvenlik güçlerine kimyasala karşı koyma eğitimi verdi.

Suriye'den gelebilecek kimyasal silah tehdidine karşı Türk güvenlik güçleri eğitimden geçti. Eğitim ABD'den gelen 6 FBI uzmanı ajan tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı'ndaki tesislerinde verildi. 80 üst rütbeli polis ve asker 12 gün boyunca kitle imha silahı önleme eğitimine alındı. FBI ajanları, muhtemel kitle imha silahlarının kullanılması halinde yaşanabilecek olayları ve alınması gereken önlemleri bir bir anlattı.

Sarin, tabun ve hardal gazı

İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre, Suriye yönetiminin elinde sarin, tabun ve hardal gazı gibi kitle imha silahları bulunuyor. Bazı kimyasal silahların hangi depolarda saklandığına ilişkin bilgiye sahip olunduğu ancak bu bilginin Devlet Başkanı Beşşar Esed'in elindeki tüm kimyasal silahların nerede olduğuna ilişkin fikir vermediği belirtiliyor.

Kimyasal silah şüphesi

ABD, Suriye'nin elinde bulunan kimyasal silahların kullanımına ve devlet dışı unsurların eline geçmesi konusunda duyduğu tedirginliği Türkiye ile paylaştı. ABD tarafından gönderilen yazıda, Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından muhtemel kimyasal silah ve ajanlar üzerinde devletin kontrolünü yitirmesi ve devlet dışı unsurların bunlara erişim imkanı bulması ihtimaline dikkat çekildi. ABD, "Kitle İmha Silahları (KİS) ile ilgili alınacak tedbirler konusunda size eğitim verelim" önerisinde bulundu.

6 ajan Türkiye'deydi

Türkiye talebe olumlu yanıt verdi. Federal Soruşturma Bürosu'nda görev yapan 6 özel ajan, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya geldi. FBI ajanları, Kıriminal Polis Laboratuvarları Dairesi'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde iki dönem halinde 80 civarında subay ve polis şefini eğitimden geçirdi. Kitle İmha Silahları Önleme Eğitimi'nden sonra 6 FBI ajanı Amerika'ya döndü. (SABAH) 

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs