En Sıcak Konular

İmamlar yabancı dil öğrenecek

14 Ocak 2013 16:56 tsi
Manavgat ve Side'deki cami imamlarının turistlerin dini konulardaki sorularına cevap verebilmeleri için yabancı dil dersleri veriliyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde görev yapan din görevlileri için yabancı lisan kursu açıldı.

Manavgat Külliye Camii, Side Selimiye ve Side Fatih Sultan Mehmet Camii'ni başta Alman, Rus, İngiliz, Hollanda, Fransız, Çek Cumhuriyeti, Belçika, İtalya ve İskandinav ülkelerinden olmak üzere 500 bin turistin gezmesi sebebiyle ilçe kaymakamlığı, din görevlilerinin yabancı dil öğrenmesi için harekete geçti. Yapılan çalışma ile turistlere dinî konuların imam ve müezzinler tarafından aktarılmasının sağlanması hedefleniyor.

Manavgat ilçesinde görev yapan 220 din görevlisi, tercihlerine göre İngilizce, Almanca ve Rusça öğrenecek. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, turistik bölgelerde görev yapan din görevlerinin en az bir yabancı dil bilmesinin önemli olduğunu söyledi.

"Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil" projesini önemli bulduklarının altını çizen Bulgurlu, HEM'de açtıkları kursla Türkiye'de bir ilki başlatarak örnek model olduklarını söyledi. 4 minareli, iç ve dış mimarî yapısıyla turistlerin ilgisini çeken Manavgat Külliye Camisi'ni geçen yıl 500 bin turistin ziyaret ettiğini ifade eden Bulgurlu, yabancı dil bilen din görevlilerinin turistlere dinî bilgilendirmeyi ilk elden yapmasının daha doğru olacağını ifade etti.

İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar da proje kapsamında HEM'le birlikte açtıkları kursla din görevlilerinin öğrenecekleri en az bir yabancı dille önemli bir boşluğu dolduracaklarını söyledi.

Manavgat Külliye Cami İmam Hatibi Mustafa Yılmaz, camilerini ziyaret gelen turistlere Almanca dini bilgilendirme yaptığını ve namazın nasıl kılındığını turist rehberleri eşliğinde uygulamalı gösterdiklerini söyledi. (dunyabulteni) 

Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,647 µs