En Sıcak Konular

Ali Bulaç'tan başörtüsü için geri adım

14 Ocak 2013 16:52 tsi
Ali Bulaç, 12 Haziran 2011 seçimlerinde karşı çıkarak tepki toplandığı 'Başörtülü aday yoksa oy da yok' kampanyasını başlatanlara çağrı yaptı

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, 2011 seçimlerinde karşı çıktığı "Başörtülü aday yoksa oy da yok" kampanyasını başlatanlara çağrı yaparak "Önümüzdeki seçimlerde kampanyalarını başlatsınlar" yazdı.

Bulaç, köşe yazarları Hilal Kaplan, Nihal Bengisu Karaca ve Hidayet Şefkatli Tuksal gibi İslami kesimin önde gelen isimlerinin de destekçisi olduğu kampanyayı daha önce yazdığı yazılarda"AKP'nin seçimi kaybetmesi için kurulan bir tuzak" olarak nitelendirirken, "kampanya destekçisi kadınların çoğunun iyi niyetli olduğunu fakat aralarında İslamî hareketleri içeriden çökertmek için görev yapan 'beyaz casuslar'ın da bulunduğunu" ileri sürmüştü.

Bulaç, bir sene sonra kaleme aldığı yazıda ise "Kanaatlerini koruduğunu ancak AKP'nin artık başörtüsü sorununu kökten çözmek zorunda" olduğunu söyledi. "Kampanyayı başlatırlarsa ilk destekçisi ben olacağım" diyen Ali Bulaç, "Özellikle sembol olması bakımından Merve Kavakçı'nın seçilebilecek bir yerden gösterilmesi gerekir" ifadesini kullandı.
Bulaç, AKP, MHP ve CHP'ye de çağrı yaparak BDP milletvekili Altan Tan'ın "28 Şubat dönemindeki davaların düşmesi ile okullarda ve kamusal alanda başörtüsünün serbest bırakılması" için verdiği kanun teklifine destek verilmesi gerektiğini söyledi.
İşte Ali Bulaç'ın bugün Zaman gazetesinde yayımlanan "Başörtülü aday yoksa oy da yok!" başlıklı yazısından bir bölüm:
"AK Parti artık bu sorunu kökten çözmek zorunda. Şu veya bu sebepten çözmeyecek olursa, geçen dönemde "Başörtülü aday yoksa, oy da yok!" kampanyasını başlatanlar önümüzdeki seçimlerde kampanyalarını başlatsınlar.

Ben istemeden bazılarının kalbini kırdıysam haklarını helal etmelerini dilerim. Bana da hak ihlaline varan üslupla hakaret edenlere haklarımı helal ediyor ve şunu taahhüt ediyorum:

Kampanyayı başlatırlarsa ilk destekçisi ben olacağım, özellikle sembol olması bakımından Merve Kavakçı'nın seçilebilecek bir yerden gösterilmesi gerekir.

Bu yönde BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan bir kanun teklifi vermiş bulunuyor. Tan, 28 Şubat dönemindeki davaların düşmesi ile okullarda ve kamusal alanda başörtüsünün serbest bırakılmasını teklif ediyor. Bu iyi bir teklif, AK Parti ve MHP'nin destek vermesini bekliyoruz. Hatta yeni bir siyaset yapacaksa CHP de bu teklife destek vermelidir." (Gazeteciler) 

Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs