En Sıcak Konular

Meteoroloji'den bir iyi bir de kötü haber!

14 Ocak 2013 15:53 tsi
Bu illerde yaşıyorsanız, Meteorolji'nin uyarısını dikkate alın..

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Doğu Karadeniz ile Ordu, Tokat, Kayseri, Sivas, Erzincan, Ardahan ve Antalya çevrelerinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas, Erzincan ve Ardahan' da karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Antalya ve Ordu çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

BUZLANMA ve DON OLAYI UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI

Rüzgarın, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA:Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi beklenmektedir.

EGE:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ:Parçalı, doğusunun zamanla az bulutlu, Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı, doğusu çok bulutlu, Kayseri ve Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzey ve doğusunda sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kesimi ile Ordu ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan ile sabah saatlerinde Erzincan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs