En Sıcak Konular

Çelik: Öcalan'ın gücü ortaya çıkacak

14 Ocak 2013 10:15 tsi
Bakan Faruk Çelik, "Burada Abdullah Öcalan nedir, gücü nedir o da ortaya çıkacak. O da net bir şekilde ortaya çıkmış olacak." dedi.

Bursa'da yerel bir televizyonda yayınlanan 'Satır Başı' programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İmralı görüşmeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Terör konusunda Meclis'te bulunan siyasi kanat ile muhatap olamadıklarını belirten Çelik, onların sorunun altına elini koymaya cesaret edemediğini ve sorunu ya dağa ya da İmralı'ya havale ettiğini dile getirdi.

İmralı ile temas konusunun da bugünün olayı olmadığı, teröristbaşının İmralı'ya konulmasından itibaren devletin kurumlarının onunla temas halinde olduğuna dikkat çeken Çelik, "Şimdi yapılan ne, şimdi diyoruz ki 75 milyon bu kan dursun diyor ise ve AK Parti'ye de yüzde 50 oy vermiş ise bu kronik sorunu çözmeyeceksek biz hangi sorunu çözeceğiz. Vatandaş bu sorunun çözülmesini istiyor, çocuğunu davul zurna ile askere göndermek istiyor, talep bu." diye konuştu.

Terörü vatandaşa tehdit olmaktan çıkarma mücadelesini verirken, bir taraftan da artık silahların konuşmadığı, bir mermi dahi atılmadığı bir ülkeye dönüştürme çabası içinde olduklarını belirten Çelik, terörün köşeye sıkıştığını savundu. Çelik, Güneydoğu'ya yapılan yatırımların halk tarafından görüldüğüne işaret etti.

"KİMİN GÜCÜ NEDİR, SÖZÜ NE KADAR GEÇİYOR O DA GÖRÜLECEK"

BDP'nin minderden kaçtığının altını çizen Çelik, ister istemez İmralı ile tekrar bir görüşme süreci başladığını kaydetti. Çelik, şöyle konuştu: "Burada Abdullah Öcalan nedir, gücü nedir o da ortaya çıkacak. O da net bir şekilde ortaya çıkmış olacak. Madem havaleci siyaset bu havaleyi yapıyor. Ki son konuşmalarında izlerseniz Sayın Demirtaş'ın filan, sürekli İmralı'ya atıfta yaparak konuşuyor. O da görülecek, kimin gücü nedir, kimin sözü ne kadar geçiyor bunu da göreceğiz. Ama Türkiye'deki bütün vatandaşlarımız şunu bilsin, biz birini memnun etmek için uğraşmıyoruz. Biz, milletin kanına girenleri affetmek için bir mücadelenin içinde değiliz. Biz, devlet olarak Türkiye'deki 780 bin kilometrekarede inisiyatifi ele almış, vatandaşın güvendiği bir güçlü devlet noktasına Türkiye'yi taşımış durumdayız. Vatandaş devletine güveniyor, unu net olarak ben Güneydoğu'da görüyorum."

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,601 µs