En Sıcak Konular

Bakandan holiganlara gözdağı

13 Ocak 2013 11:32 tsi
Sporda şiddeti önlemeye yönelik çalışmalarla ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Kanunları ihlal eden olay çıkaran taraftar bedelini ödeyecek" diye konuştu.

Seyirden men cezası alan vukuatlık taraftar sayısının 2 bini aştığını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sporda şiddete izin verilmeyeceğini söyledi.

Kılıç, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'de yapılan tesislerde incelemelerini sürdürürken, gazetecilerin sorusu üzerine sporda şiddeti önlemeye yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

6222 Sayılı Kanun kapsamında şiddet olaylarına kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

''6222 Sayılı Kanun kapsamında seyirden men cezası alan vukuatlık taraftar sayısı 2 bini aştı. Adalet Bakanlığı ile görüşmeler devam ediyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı ile görüşme halindeyiz.

Türkiye'de çıkan bütün kanunları uygulamakla yükümlü olan kurumlar, savcılar ve hakimlerdir, yani adliyelerimizdir. 6222'yi tavizsiz bir şekilde uygulamaya devam edecekler. Stadyumda ya da stadyum dışında olay çıkaran, kanunu ihlal eden taraftar bunun bedelini mutlaka ödeyecek.

En hafif ceza, seyirden men. Hapis ve para cezası da var. Eğer işlediği suç, Türk Ceza Kanu'nunda ayrıca tanımlanmış olan daha ağır yaptırım gerektiren bir suç olursa, çok daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.

Müsamaha göstermeyeceğiz. Yargı da, polis de müsamaha göstermeyecek. (Bırakalım, taraftardır yapsın) dönemi kapandı. Kanun, salonlarda, stadyumlarda da uygulanacak. Kanunu ihlal eden seyirci de kesinlikle stadyum ve salon dışına çıkarılarak, kanun tatbik edilecek.''

aa

Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,954 µs