En Sıcak Konular

Ergin'den Türkiye Raportörü'ne anında cevap

13 Ocak 2013 09:13 tsi
Ergin'den Türkiye Raportörü'ne anında cevap Oomen-Ruijten ile Bakan Ergin, Suriyelilerin kaldığı çadırkentleri ziyaret etti.

Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye üst düzey bir ziyaret gerçekleştirildi. Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay'daki çadırkentlerde kalan Suriyelileri ziyaret etti.
 
Oomen-Ruijten, "Asıl önemli olan Suriyelilerin barınma imkanları değil şiddetin bir an evvel durması" dedi. Sadullah Ergin'nin ise Suriye konusunda Avrupa Birliğine bir eleştiri vardı.
 
Çadırkente ziyaret
 
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Hollanda milletvekili Ria Oomen-Ruijten, çadırkentte kalan Suriyelileri ziyaret etmek için Türkiye'ye geldi.
 
Oomen, Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Suriyeliler tarafından çiçeklerle karşılandı. Suriyelilerin barınma imkanlarını yerinde gören Oomen, Suriyelilerle bir süre sohbet etti.
 
Türkiye Rapörtörünün çadırkentteki gezisine Adalet Bakanı Sadullah Ergin de eşlik etti. Çocuklara hediyeler dağıtan Avrupalı parlamenter, daha sonra Boynuyoğun kampına geçti.
 
Türkiye raportörü Oomen'in Suriyeli çocuklarla olan diyaloğu renkli görüntülere sahne oldu. Oomen ve Ergin, daha sonra çadırkentte dünyaya gelen Suriyeli bebeklere altın taktı.
 
"Türk hükümetinin fedakarlıklarına saygı duyuyorum ama..."
 
Gezi sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Oomen, Suriye'deki şiddetin bir an evvel sona ermesi gerektiğini söyledi.
 
Oomen-Ruijten, "Öncelikle şunu belirteyim, Türk hükümetinin yaptığı fedakarlıklara saygı duyuyorum. Biz burada mülteci kamplarının durumunu karşılaştırıyoruz. Ancak kampların durumlarından ziyade buralarda barınan Suriyelilerin temel isteği evlerine gitmek, memleketlerinde yaşamak istemeleri. İşte bizim asıl bu sorunu çözmemiz lazım" dedi.
 
Ergin'den AB'ye eleştiri
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in söyledikleri ise Avrupalı parlamentere cevap niteliği taşıyordu.
 
Ergin, "Ziyaret ettiğimiz misafirlerin bir talebi oldu, o da şudur, Suriye'de ölüm makinelerini durdurun, ölümleri, akan kanı durdurun. Bu noktada Avrupa Birliği'nin şu ana kadar yapabileceği şeyleri yaptığını düşünmüyoruz doğrusu. Avrupa Birliği, siyasi duruşuyla, alacağı tavırla, alacağı inisiyatiflerle bu bölgede şartların değişmesine katkı sunabilir" diye konuştu

trthaber


Bu haber 1,004 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs