En Sıcak Konular

Almanya, PKK'ya karşı güvenlik önlemlerini artırıyor

12 Ocak 2013 15:12 tsi
Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de Kürt sorununa yönelik atılan barışçıl adımlar sonrası Fransa'da PKK üyesi üç kadının infaz edilmesini dikkatli şekilde takip ettiklerini bildirdi.

PKK'nın yasaklı terör örgütü olduğu vurgulayan bakanlık, örgüte yönelik karşı güvenlik önlemlerinin artırılacağını kaydetti. Paris'teki infazları barış istemeyenlerin eylemi olarak nitelendiren Kürt sivil toplum kuruluşları ise provokatif eylemlere karşı uyardı.

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik önemli adımlar atması sonrası Fransa'da terör örgütü PKK üyesi üç kadının öldürülmesi Almanya'da güvenlik birimlerini harekete geçirdi.Federal İçişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü; Türkiye ve Fransa'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve PKK'ya karşı güvenlik önemlerinin artırıldığını söyledi. Anayasa Koruma Teşkilatı raporlarına göre ülkede 13 bin 500'den fazla PKK sempatizanının olduğunu ifade eden İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, Almanya'da PKK'nın yasaklı terör örgütü olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: "PKK, Avrupa Birliği ve Almanya tarafından terör örgütü listesine alınmış ve yasaklanmıştır. Fransa'daki saldırı ve Türkiye'deki gelişmeler sonrası eyalet ve federal güvenlik birimleri PKK'ya karşı hangi güvenlik önlemlerinin alınacağı konusunu görüşmektedir." İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de yaşanan sorunların zaman zaman Almanya'ya da yansıdığına işaret etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Türkiye'nin önemli bir partner ülke olduğu belirtilerek, "Türkiye'nin uzun zamandır gündem oluşturan Kürt sorununa siyasi çözüm girişimleri memnuniyet vericidir, PKK ile başlatılan süreci önemsiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Cİhan



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs