En Sıcak Konular

Eruygur'a Adli Tıp'tan kötü haber!

11 Ocak 2013 12:12 tsi
Eruygur'a Adli Tıp'tan kötü haber! Adli Tıp Kurumu sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur'un suç tarihi itibariyle ceza ehliyetinin tam olduğuna karar verdi..

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, ara kararlar üzerine dosyaya gelen evrakları okudu.

Buna göre, davanın tutuksuz sanıklarından avukat Hüseyin Buzoğlu'nda ele geçirilen dijital verilerle ilgili bilirkişi incelemesi tamamlandı. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'e gönderilen içinde 132 fotoğrafın ve gazete kupürlerinin bulunduğu dosya da mahkemeye sunuldu.

Davanın tutuksuz sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur hakkındaki Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor da mahkemeye ulaştı.

Mahkeme heyeti, 28 Haziran 2012'de aldığı kararla, Eruygur'u, mevcut rahatsızlığının ceza ehliyetini etkileyip etkilemediğinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk etmişti.

Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi'nce 28 Aralık 2012 tarihinde hazırlanan raporda, ''Suç tarihinde Eruygur'un ceza ehliyetinin tam olduğu'' belirtildi. Bu karar, Adli Tıp Kurumu Başkanı ile birlikte 9 üyenin oy birliğiyle alındı.

Raporda, Eruygur'da, cezaevinde düşmesinin ardından travma sonrası gelişen hafif bilişsel yetersizlik sayılan akli arızanın saptandığı ifade edildi.

Bu duruma karşı 2 üye ise ''Şahsın durumunun düzelebileceği, travmaya bağlı demansta bilimsel araştırmalara göre düzelme eğilimi olduğunun saptandığı, hastalığın kalıcı olmadığı'' şeklinde görüş bildirdi.

Duruşmada, Başkan Özese, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin savcı Mehmet Ali Pekgüzel'e de söz verdi.

Savcı Pekgüzel de, söz konusu yazılı ve sözlü taleplerin, davaya katkı sağlamayacağından reddedilmesini istedi.

Söz alan tutuklu sanıklardan emekli orgeneraller İlker Başbuğ ve Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer de mahkemeden belgeleri inceleyerek beyanda bulunmak için kendilerine makul süre vermesini istedi.

Sezer, müvekkilleri Başbuğ ve Tolon ile ilgili dinlenilmesini istedikleri tanıklarla ilgili de, dinlenip dinlenilmeyeceğine ilişkin mahkemenin kararını açıklamasını talep etti.

Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. (AA)

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs