En Sıcak Konular

Erdoğan kabine değişikliği sinyali verdi

11 Ocak 2013 10:21 tsi
Erdoğan kabine değişikliği sinyali verdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Kabine değişikliği ile ilgili her an herşey olabilir.

 Başbakan Erdoğan: İmralı ile ilgili adımlarımız belli farklı birşey beklemeyin.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, (Fransa’da 3 PKK’lı kadının öldürülmesi): Kendi içinde hesaplaşma olabilir. Kapıdaki kilitler şifreli kilitler. Bu kapılar şifreyi bilmeyenlerin açabileceği kilitler değil.
 
ÖNEMLİ BİR TEKNİK AYRINTI
 
Erdoğan gazetecilerin soruları üzerine üç PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili de önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan öncelikle PKK'ya yakın bir haber ajansının geçtiği örgüt içinde barış istemeyen grupların varlığına işaret eden habere dikkat çekti.
 
Erdoğan 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili şunları söyledi:
  Bazı teknik bilgiler de geldi onlar ilginç. Burası aslında içeriden kilitlenen ve bu kilit de öyle tek kilit falan değil, şifreli kilitler. Bu şifreyi bilmeyenlerin açabileceği bir şey değil. Üçü bunu açıyor. Bunlar da her halde tanımadıkları insanlara bunu açmaz. Tanıdıkları bildikleri insanlara açıyorlar.
 
İYİ NİYETLİ ADIMLARI KESMEYE YÖNELİK OLABİLİR
 
Başbakan, "Burada da yine kendi içinde hesaplaşmanın neticesi olabilir veyahut da şu anda bizim atmakta olduğumuz bu iyi niyetli adımları kesmeye yönelik adımlar olabilir. Onun için de sonucunu tabi beklememiz gerekir" şeklinde konuştu
 
ÖCALAN'A TELEVİZYON VERİLİYOR
 
Afrika dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Başbakan'ın gündeminde İmralı'yla yürütülen müzakere süreci de vardı. Öcalan'a televizyon verilmesi kararını aldıklarını dile getiren Erdoğan, şartların daha da düzeltilmesi taleplerine olumsuz yaklaştı.
 
Erdoğan, “Yatağı var, televizyonu ya konuldu ya konuluyor. Bir de günde beş tane arkadaşıyla avluda volta atıyor. Ve kopan kıyametleri biliyorsunuz. Orada attığımız adımlar belli, başka farklı bir şey beklemeyin yani yapılacak şeyler buna benzer şeylerdir” ifadesini kullandı.
 
ÖCALAN'IN KOŞULLARI

 Erdoğan, BDP yetkililerinin İmralı'daki görüşmeler konusunda ''Öcalan'ın koşulları görüşmeye müsait hale getirilmeli'' sözleriyle ilgili ise ''İmralı'nın koşulları dünyada hiçbir ülkede olmayandan çok daha iyi koşullardır ve burada adeta özel bakım söz konusudur'' ifadelerini kullandı

Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,142 µs