En Sıcak Konular

''İç hesaplaşma ihtimali yüksek''

11 Ocak 2013 08:19 tsi
''İç hesaplaşma ihtimali yüksek''
Başbakan Erdoğan, Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan Afrika ziyaretinin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Paris'te 3 kadının öldürülmesine ilişkin, ''iç hesaplaşma'' ihtimalini güçlendiren teknik bilgilerin bulunduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Paris'te 3 kadının öldürülmesine ilişkin, ''Burası (cinayetin işlendiği yer) aslında içeriden kilitlenen ve bu kilit de öyle tek kilit falan değil, şifreli kilitler. Bu şifreyi bilmeyenlerin açabileceği bir şey değil. O üç kişi bunu açıyor. Onlar da her halde tanımadıkları insanlara kapıyı açmaz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan Afrika ziyaretinin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
''Bu iyi niyetli adımları kesmeye yönelik adımlar olabilir''-
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Paris'te 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili yaptığı ilk değerlendirmenin hatırlatılarak,'' Paris'teki cinayetlere ilişkin bazı ihtimallerden bahsettiniz. Bu ihtimallerden provokasyon ihtimali biraz daha güçlendi mi?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Fırat News'in yaptığı bir haber var. O yayını duyduysanız orada aslında ciddi bir sıkıntı var. Yani bölücü terör örgütünün biliyorsunuz farklı fraksiyonları var. Bunlardan bir tanesinin Fırat News vasıtasıyla yaptığı açıklamada bir defa barışı kesinlikle istemediklerini ve bu sürecin aynı şekilde devamı konusunda, 'gereği neyse bu yapılmalıdır ve bu uygulama da bunun bir ifadesidir' şeklinde bir açıklamaları var. Benim yaptığım açıklamada dikkat ederseniz bundan önce yapılmış ve bunu işaret eden bir şeydi. Neydi o geçmişte de iyi niyetli atılan adımlar maalesef kötü niyetliler tarafından hep engellenmiştir ve akamete uğratılmıştır. Burada da yine kendi içinde hesaplaşmanın neticesi olabilir veyahut da şu anda bizim atmakta olduğumuz bu iyi niyetli adımları kesmeye yönelik adımlar olabilir. Onun için de sonucunu tabi beklememiz gerekir.''
 
-''Şifreyi bilmeyenlerin açabileceği bir şey değil''-
 
Başbakan Erdoğan, Paris'te işlenen cinayetlere ilişkin bazı bilgilerin bulunduğunu ifade ederek, ''Bazı teknik bilgiler de geldi; onlar da ilginç. Burası (cinayetin işlendiği yer) aslında içeriden kilitlenen ve bu kilit de öyle tek kilit falan değil, şifreli kilitler. Bu şifreyi bilmeyenlerin açabileceği bir şey değil. O üç kişi bunu açıyor. Onlar da her halde tanımadıkları insanlara kapıyı açmaz. Tanıdıkları, bildikleri insanlara açıyorlar'' diye konuştu.

Erdoğan, gazetecilerin, ''O zaman kendi içlerinden olabilme ihtimali güçleniyor'' sözleri üzerine ''O güçleniyor yani'' karşılığını vererek, soruşturmayı Fransa hükümetinin yürüteceğini de sözlerine ekledi.
 
-İmralı'daki koşullar-
 
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''İmralı'yla görüşmeler konusunda BDP'nin talepleri var. Selahahittin Demirtaş, Öcalan'ın koşullarının 'görüşmeye müsait hale getirilmesini' istedi'' sorusu üzerine, şöyle konuştu:

''Bir defa İmralı'nın koşulları dünyada hiçbir ülkede olmayandan çok daha iyi koşullardır ve burada adeta özel bakım söz konusudur. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş kişilere kendi yakınları rahatlıkla gidebiliyor, görüşebiliyor hiçbir manisi yok. Bunun yanında da özel izne tabi olarak Adalet Bakanlığımız kendi inisiyatifiyle yeri geldiği zaman uygun olanlara müsaade edebilir, izin verebilir. Bunları da yapıyor zaten.''

Erdoğan, gazetecilerin, ''Orayla ilgili yeni bir adım beklemeyelim o zaman'' sözlerine de ''Orayla ilgili adımlarımız belli. Başka farklı bir şey beklemeyin. Yani yapılacak şeyler buna benzer şeylerdir'' karşılığını verdi.
 
-''Her an her şey olabilir''-
 
Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, ''Kabine revizyonu'' iddialarını anımsatarak, ''Başbakan Erdoğan, Afrika'dan dönünce Kabine değişikliği yapacak' deniyor. Revizyonun tarihi bile konuşuluyor'' sözleri üzerine, esprili bir şekilde, ''İsimleri de bana verin. Bana yardımcı olun'' dedi.

Erdoğan, gazetecilerin kabine revizyonunda değişecek bakanlara ilişkin isimlerin de gündeme gelmeye devam ettiğini hatırlatması üzerine ise ''Allah Allah... Arkadaşlar her an her şey olabilir'' karşılığını verdi.
 
-Çalışan gazeteciler gününü kutladı-
 
Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra muhabirlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü pasta ikram ederek kutladı. Erdoğan, daha kendi elleriyle kestiği pastayı gazetecilere ikram etti.

Bazı iş kollarıyla birlikte basın çalışanlarının ''yıpranma hakkı''na yeniden kavuşmasını sağlayan yasa değişikliğinin 10 Ocak'ta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini de söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Gazeteciler gününüz kutlu olsun. Yasa değişikliği de tüm gazetecilere hayırlı olsun'' dedi.

aa



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,360 µs