En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan 'suikast' açıklaması

10 Ocak 2013 15:50 tsi
Başbakan Erdoğan'dan 'suikast' açıklaması Senegal'de bulunan Başbakan Erdoğan, Fransa'da yaşanan "suikast" olayıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e de mesaj gönderdi.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, şunları söyledi: "Olayın önce aydınlanmasını beklemek lazım. Aydınlanmasını beklemeden hemen bir yorumun içerisine girmek yanlış olur. Bu, bir iç hesaplaşma olabilir. Teröre karşı bizim vermiş olduğumuz bir mücadele var. Bir mesafe almak istiyoruz. Fakat bunu arzu etmeyenler de var. Bunlar tarafından da böyle provokatif ve çaplı bir girişim de olabilir. Bundan dolayı yine de sabırlı olup, aydınlanmasını beklemekte çok fayda var diye düşünüyorum. Biz terörle mücadeleye yönelik iyi niyetli adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Ta ki netice alana kadar."

Suriye halkının Esed'e verdiği mühlet dolmuştur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye halkının, Devlet Başkanı Beşşar Esed'e verdiği mühletin artık dolduğunu söyledi. Esed'in devlet terörü estirdiğine dikkat çeken Erdoğan, ". Bu imkanlar elinden kaybolduğu anda Beşşar Esed'in kalacak yeri bile olmaz." dedi. Bu akıbetin çok da uzak olmadığını dile getiren Erdoğan, belirli bir süre vermekten kaçındı.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, "Şu açık ve net ortada: Artık Suriye halkının Beşşar Esed'e vermiş olduğu mühlet dolmuştur ve geçmiştir de. Ben, Suriye halkının şu anda vermiş olduğu varlık mücadelesini, bunun çok açık bir ispatı olarak görüyorum. Yokluk içinde böyle bir mücadeleyi verenler ve ülkemde şu anda misafir ettiğimiz sığınmacıların arasına gittiğimde de bunu çok açık, net görüyorum." diye konuştu.

"Düşünün 60 bin Suriyeliyi öldüren bir insanın Suriye'de hâlâ ‘ben burada cumhurbaşkanı olacağım' deme hakkı olabilir mi? Dünyanın hangi demokratik sistemi böyle bir şeyi kabul edebilir? Bu mümkün değil." diyen Erdoğan, Esed'in devlet terörü estirdiğine dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu imkanlar elinden kaybolduğu anda Beşşar Esed'in kalacak yeri bile olmaz. Nitekim şu anda bu mücadeleyi verenler, 60 bin kişinin ölmesi, 600-700 bin insanın ülkelerinin dışına kaçmış olması, 2,5 milyon insanın evlerinin dışında yaşıyor olması kendisine bir cevaptır, bir ders vermesi lazım. Ama o, nedense, dünya kendisine şu anda karşı durduğu halde hâlâ ‘ben varım' diyerek o koltuğu bırakmamanın gayreti içerisinde. Ben sürenin çok daha fazla olmadığına inanıyorum. Ama, ‘bu, şu kadardır' diyemem. Çünkü hiçbir zaman zulüm ile abad olunmaz ve zalimler de bu koltuklarda baki olmaz."

Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs